View Single Post
Vechi 23.09.2008, 23:15:19
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec
Citat:
În prealabil postat de mihai07
Parintele Cleopa dadea toate raspunsurile protestantului cu bilbia in mana. Nu inteleg, ce vrei mai mult? Sau nici asta nu te multmeste. Bine inteles tu vii si imi spui ca scotea versetele din context. Nu este oare asta metoda voastra?
Scoaterea versetelor din context? Nu-mi permit asa ceva. Si nici nu mi-ar folosi la nimic. Am un mare respect pentru Sfanta Scriptura si sunt convins ca este singura Carte in care nu este greseala.
Gresala e ca nu luati in considerare decat versetele care va convin voua pe care le talcuiti dupa mintea voastra, nu in duhul adevarului.

"Au primit Cuvantul cu toata ravna si CERCETAU SCRIPTURILE IN FIRCARE ZI, CA SA VADA DACA CE LI SE SPUNE ESTE ASA"(Faptele apostolilor cap 17:11). In acest verset este vorba de niste crestini care-l verificau, cu Sfanta Scriptura, pe marele Apostol Pavel. Si erau apreciati pentru asta. Ce verificau desteptule in afara de profetiile despre Hristos din V.T.? Unde era atunci Noul Testament? Il verificau pe Sfantul Apostol Pavel ,,in epistolele sale, ,,in care sunt unele lucruri cu anevoie de inteles, pe care cei nestiutori si neintariti le rastalmacesc, ca si pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare.?
17. Deci voi, iubitilor, cunoscand acestea de mai inainte, paziti-va, ca nu cumva, lasandu-va tarati de ratacirea celor fara de lege, sa cadeti din intarirea voastra,,2Petru 3,16), cum spune chiar Sf. Ap. Petru care mai spune ca:,,20. Aceasta stiind mai dinainte ca nici o proorocie a Scripturii nu se talcuieste dupa socotinta fiecaruia;
21. Pentru ca niciodata proorocia nu s-a facut din voia omului, ci oamenii cei sfinti ai lui Dumnezeu au grait, purtati fiind de Duhul Sfant.