View Single Post
Vechi 24.09.2008, 14:33:33
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Mda!,la treaba cu pozitiile de sezut la calculator,ai mare dreptate Marius,am simtit pe pielea mea cat de mult dauneaza sa poposesti cateva ore la calculator in diferite pozitii,disconforte,de altfel.Efectiv ma durea carnea pe mine si m-am gandit la cei care lucreaza in domeniu;cum pot oare sa reziste astfel,zi de zi!!??
Eu nu prea stau la calculator,nici pe departe sa fiu dependenta,nici cu messengerul nu prea cochetez,dar sunt convinsa ca acesta poate dauna,mai ales copiilor si tinerilor care incep sa perceapa viata prin prisma virtualului,afundati mereu in jocuri si programe imaginare.
Baietelul meu,inca de la varsta de un an butoneaza calculatorul.Doar se uita la noi pe unde apasam si cand ramanea singur incepea sa butoneze calculatorul pana ai iesea exact ceea ce dorea.Acum la 3 ani,stie destul de bine ce are de facut,insa noi am incercat sa-l dezobisnuim de el,fiindca nu mai dorea sa se joace cu jucarii ci doar sa stea la jocuri,desene sau melodii pentru copii.Reactiona exact ca si un dependent,astfel ca,cu o perioada de plansete si zbieraturi,cu multa rabdare am reusit sa-l limitam pe cat posibil,uneori chiar deloc.
Intr-o perioada am conversat cu cineva pe mess in fiecare zi.Pur si simplu am observat ca imi doream tot mai des sa vorbesc pe mess,avand astfel chiar si tendinta de a-mi neglija atributiile zilnice.M-am sesizat din timp si am taiat orice relationare cu astfel de tendinte,ba chiar am deschis calculatorul mult mai rar si a fost foarte bine.
Cred ca internetul,si in genere calculatorul,daca nu reprezinta o sursa de venit sau de informatie benefica,atunci nu este decat pierdere de vreme si,de ce nu,chiar de o personalitate echilibrata.
Reply With Quote