"Da, puterea e in noi si ea este Imparatia Domnului, Care ne-a daruit Duhul Sfant ca sa ne curete de toata intinarea și sa ne invete toate!
"
Deci puterea asta care este in noi (remarcati ca nu e scris cu litera mare) este Imparatia Domnului , nu Duhul Sfant care de fapt nu are alt rol decat ca sa ne invete cum sa ne curatam de toata intinarea si sa ne invete toate.
Eu credeam de fapt ca Dumnezeu este Imparatia Cerurilor ("aceasta este viata vesnica sa te cunoasca pe tine singurul Dumnezeu adevarat si pe Iisus Hristos pe care l-a trimis in lume" remarcati ca nu zice ca imparatia cerurilor este cunoasterea sinelui -adica a propriului suflet ci cunoasterea lui Dumnezeu).
Parinte eu nu am zis ca Maica Siluana zice ca Sfanta Impartasanie nu este trupul si sangele Domnului ci ca a zis ca Dumnezeu nu mai este fizic printre noi.
Pai cum in Sfantul Potir pe Sfanta Masa nu se afla Domnul fizic printre noi?
Cand Dumnezeu zice ca imparatia cerurilor este in inima noastra nu zice ca e inima noastra.
Ci se refera la intalnirea credinciosului cu Dumnezeu de se petrece in inima omului.
Cunoasterea lui Dumnezeu la toti sfintii este cunoasterea unei persoane.
Daca o luam de la Adam care vorbeste cu Dumnezeu in Rai,la Sfantul prooroc Noe caruia Dumnezeu ii da sfat sa construiasca corabia,la Sfantul prooroc Avram,la Sfantul prooroc Ilie,iar mai apoi la sfintii de dupa venirea Domnului nostru Iisus Hristos pe pamant si petrecerea sa cu oamenii tot asa este.
Dumnezeu chiar vorbeste cu ei.
|