View Single Post
Vechi 24.09.2008, 16:54:36
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec
Citat:
În prealabil postat de Iustin32
Biserica Ortodoxa a ramas fidela invataturilor primite de la Sf. Apostoli Andrei si Filip.
Greseala. Sf apostoli Andrei si Filip nu i-a invatat pe crestini sa pazeasca "ziua soarelui". Acesti doi sfinti apostoli, din sec. 1, au dus aceeasi invatatura ca cea a celorlalti apostoli, a caror scrieri le gasim in paginile Sfintei Scripturi. Ori, in Sfanta Scriptura, nici un apostol nu ne invata ca Domnul Iisus Hristos ar fi schimbat ziua binecuvantata si sfintita de Dumnezeu (ziua a saptea) cu ziua intaia.

Faptul ca in primul secol, crestinii serbau ziua a saptea este recunoscut si de catre istoricii ortodocsi Calist Botoseneanu si Ieromonahul Gabriel Rascaru (vor mai fi si altii, dar nu-i stiu eu).
Gabriel Rascaru Ieromonahul, in Liturgica Bisericii Ortodoxe , ed. 1876, pg. 94, scrie: "Sambata s-a serbat intrucat priveste ca Lege morala si in secolele primitive ale crestinismului".

Nu ma leg de alte invataturi pentru ca subiectul topicului este despre ziua a saptea.
Eu nu-i recunosc ca istorici si e irelevant sa-i citezi pe ei. De ce nu citezi istorici si scriitori crestini din secolele II-III. Am sa-ti citez eu>