Citat:
În prealabil postat de ancah
Transformarea lui Stefan cel Mare in ... cred ca glumesti. Stefan cel Mare stia sa-si faca corect crucea: de pe un umar pe altul; nu la nivel de stomac.
|
Pai de unde stii cum isi facea cruce, ca doar nu l-ai intalnit?
Multi oameni, si in special vad aici, au tendinta de a idealiza trecutul. De cate ori nu am auzit, fiind copii sau tineri --"Ah, pe vremea mea, etc etc etc..." De fapt in orice timpuri erau probleme sociale, si necredinta, si violenta, si coruptie, si nepotism, nu stiu daca mai mult sau mai putin decat astazi.
Stefan cel Mare a avut hibele lui, nu conteaza cati incearca sa i le conteste. La fel ca orice domnitor. Si el era modern pentru timpul lui -- dupa cum unii s-ar putea sa stie, folosea tehnici moderne in lupta, si el a taiat si a spanzurat in jurul lui, si el a avut unele slabiciuni fata de femei. Acum sa spui ca pe vremea lui era cel mai bine, si cea mai mare corectitudine este total incorect.
Eu sunt foarte bucuroasa, si multumesc lui Dumnezeu ca m-am nascut in epoca in care m-am nascut. In ziua de azi ai libertatea sa alegi sa faci ce vrei, si asta este o binecuvantare. Si numai ganditi-va, cred ca nimeni de pe forumul asta nu a prins un razboi, sau o foamete mare, sau o epidemie care sa secere mii si mii de vieti rapid. Sa nu ne dorim, Doamne fereste, nici un fel de dictator, fie el Stefan cel Mare, sau eu stiu cine. Chiar cu intentii buni, o dictatura nu duce la nimic bun.