View Single Post
Vechi 25.09.2008, 09:11:52
acidironic acidironic is offline
Banned

Data înregistrării: 23.09.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07
Pai crezi tu ca oare criticand populatia tarii asteia schimbi ceva? Propune tu solutii in loc sa vii aici si sa critici. Imi pare rau daca ti se pare ca reactionez dezechilibrat, dar concluziile care reies din criticile tale sunt ca tara asta nu mai are nici o speranta. E tara asta plina de oameni ca tine care critica, insa cand e vorba se solutii dau din umeri, se dovedesc a fi neputinciosi. Hai mai intai sa fim noi oameni si sa nu ii mai judecam pe altii, si dupa aceea sa avem pretentii sa se schimbe ceilalti. Stii e o vorba: omul vede patimile altora prin prisma patimilor lui.
Critica e o metoda, poate nu cea mai buna, dar nici cea mai rea. In orice caz, e mai buna decat lipsa de reactie. In plus, se poate aplica mai simplu pe un numar mai mare de oameni in acelasi timp. Cum ar fi fost sa vb cu fiecare dintre voi, cei care cititi forumul, sa merg prin fiecare oras in care locuiti si sa tot repet ce am de zis? In plus, critica poate fi facuta in mai multe moduri, important e sa-l gasesti pe cel mai eficient! Cine are de inteles intelege si din critica. Nu vad cum altfel as putea sa schimb ceva de unul singur! Solutii am propus, nu stiu de ce nu ai observat. Ziceam in fiecare mesaj de educatie si aici includ educatia sexuala. Daca fetele care tot apar la stiri insarcinate la 14 ani sau chiar mai putin ar fi fost educate si prevenite in privinta riscurilor la care se expun, ar fi fost constiente de responsabilitatile cresterii unui copil. In schimb, mentalitatea redusa se exprima prin: "doar nu mi s-o intampla tocmai mie sa raman insarcinata sau sa iau vreo boala"! Evident si partea masculina trebuie educata. Nu e corect sa dam vina numai pe femei!
Daca as fi avut impresia ca tara asta nu mai are sanse nu as mai fi criticat si nici nu as fi incercat sa va conving de puterea educatiei.
Te rog nu-mi interpreta spusele cum iti convine pentru ca asta nu inseamna ca e gresit ce spun sau ca ai dreptate.
Crede-ma ca pt mine si cei apropiati chiar ma zbat si asta inseamna si critica si solutii, dar nu oblig pe nimeni. Pe ceilalti incerc sa-i conving prin vorbe si daca nu s-ar mai simti atacati, ar avea mai mult efect. Cei care ar avea tendinta sa sara imediat ca eu critic dar nu mai includ si pe mine sa stiti ca eu accept critica dar nu fara sa o trec prin filtrul propriu.
Sunt constient ca solutiile mele si criticile nu sunt intotdeauna cele mai bune dar eu sunt deschis la orice alta varianta daca ma convinge "adversarul" ca e mai buna. Simplu!

P.S. critica mi se pare o abordare mai potrivita decat abuzul prin indoctrinare.
Reply With Quote