View Single Post
Vechi 25.09.2008, 10:51:51
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32
,,
Nu stiu ce verificau. Nu scrie exact. Important este principiul: "CERCETAU SCRIPTURILE IN FIECARE ZI, CA SA VADA DACA CE LI SE SPUNE ESTE ASA." ,,

11. Si Eu nu mai sunt in lume, iar ei in lume sunt si Eu vin la Tine. Parinte Sfinte, pazeste-i in numele Tau, in care Mi i-ai dat, ca sa fie una precum suntem si Noi.(Ioan 17,11)

Daca Biserica ar fi ingaduit de la inceput fiecaruia sa talcuiasca Biblia dupa cum il taie mintea cum se intampla la voi, numarul sectelor asazis crestine ar fi fost de ordinul milioanelor in zilele noastre , incalcand cuvantul Mantuitorului care ne cere sa fim in unitate. Simbolul de credinta de la Niceea a aduspremisele unitatii crestine.
Incalcand si cuvantul Sf Ap Petru:20. Aceasta stiind mai dinainte ca nici o proorocie a Scripturii nu se talcuieste dupa socotinta fiecaruia;
Biblia se explica cu Biblia. Daca toti ar respecta, fara rezerve acest principiu, ar fi o singura biserica. Dar, fiecare biserica, are scaparile ei. De aici au aparut diferente, mai multe sau mai putine, in functie de modul de raportare la Sfanta Scriptura. Bisericile traditionale s-au indepartat mult de Sfanta Scriptura. Cele protestante sau neoprotestante, imbratiseaza si ele tot mai mult fel si fel de invataturi omenesti si se indeparteaza, la randul lor, de Sfanta Scriptura. Mai sunt, din fericire, unele biserici care fac efortul sa se intoarca la Cuvantul lui Dumnezeu.

Biblia ti-o talcuieste insusi Dumnezeu nu participantii la sinoade. Pentru asta este nevoie de multa rugaciune si cercetare a Cuvantului lui Dumnezeu.