Citat:
În prealabil postat de veilur
Citat:
În prealabil postat de Traditie
Parerea mea e ca nu trebuie sa mergi la petreceri (indiferent de ce fel, nici la onomastici), nunti (nici daca ar fi a fratelui tau).[...]
|
Bine, asta e doar parerea ta. Dar asta nu inseamna ca este si corecta sau un exemplu de urmat. Inteleg sa nu te duci la onomastici, revelioane si alte petreceri, ca acolo pe drept ca sunt tot felu de ispite, dar la o nunta nu vad un motiv intemeiat sa nu te duci macar la cununia religioasa care se face in biserica.
In cazul in care te invita fratele din familia ta la nunta lui, daca esti atat de induhovnicit si crezi ca nu se cuvine tie sa te duci pentru ca te-ar sminti sau alte motive, totusi din bun simt te duci macar la cununia religioasa, iar dupa ce se termina slujba ii dai banii fratelui(cadoul), te scuzi si pleci acasa. Nu este mai frumos asa decat sa il refuzi pe motive religioase? Ce pierzi daca te duci? Pierzi Duhu sfant care l-ai acumulat atat de mult? Eu nu cred ca il pierzi stand intr-o biserica.
Totusi traim in lume, nu suntem calugari.
Apropo: a fi induhovnicit inseamna sa ai si bun simt pe langa celelate virtuti. ;)
|
Traditie are oarece dreptate, in cazul celor impatimiti! Acestia fac mai bine sa evite petrecerile de orice fel, daca vor sa ajunga la liman, sa se despatimeasca.
Insa cei duhovnicesti, cum zicea si Cozia, n-au dece sa se fereasca! Ei se fac de toate pt toti, fara a se sminti, daca prin asta salveaza un suflet.
Asa veilur,... dai zor in continuare sa iesi la liman, ca apoi sa ne spui si noua cum intorci oile ratacite pe centura bucurestilor, la Hristos...