View Single Post
Vechi 25.09.2008, 19:06:59
BogdanF BogdanF is offline
Member

Data înregistrării: 20.07.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Askeladd
Ce este sufletul exact? Este ceva foarte frumos, insa nu mi-l pot explica. Este doar o parte din noi, sau toata fiinta noastra? Va ajunge doar sufletul nostru in rai sau si corpul? Unde face sufletul legatura cu corpul?
Sufletul nu este material, ci imaterial. Nu stiu daca are greutate sau nu, dar in mod sigur nu este material. Exista mai multe forme de suflet, cel al oamenilor, al animalelor si chiar al plantelor.

Spun Sf. Parinti ca sufletul plantelor area cea mai simpla organizare. Urmeaza apoi sufletul animalelor, care contine ceva asemanator sufletului plantelor si ceva in plus. Urmeaza apoi sufletul omului, care contine ceva asemanator sufletelor animalelor si plantelor, si ceva in plus, care il face om. Mai spun Sf. Parinti ca sufletul plantelor si animalelor nu este nemuritor, ci ca dispare odata cu ele. La fel si oameni, in momentul mortii, doar partea aceea a sufletului care ne deosebeste de animale si de plante, doar aceea supravietuieste.

Omul nu gandeste, nici nu iubeste si nici nu uraste cu trupul si nici cu creierul cred, ci cu sufletul. Creierul cred ca este mai mult un fel de interfata intre suflet si trup.

Trupul nostru, desi putrezeste in pamant va fi inviat in Ziua de Apoi, nestricacios si nemuritor si se va uni cu sufletul nostru.

O carte care contine detalii interesante este "Sufletul dupa moarte" scrisa de Pr. Serafim Rose.

Bogdan.
Reply With Quote