Citat:
Īn prealabil postat de Iustin32
Citat:
Īn prealabil postat de vasinec
Citat:
Īn prealabil postat de Iustin32
"Cunosc un om īn Hristos, care acum paisprezece ani - fie īn trup, nu stiu; fie īn afarã de trup, nu stiu, Dumnezeu stie - a fost rãpit unul ca acesta pānã la al treilea cer.4. Ca a fost rapit in rai si a auzit cuvinte de nespus, pe care nu se cuvine omului sa le graiasca. " (2 corinteni 12,2-4)
Iata ce inseamna existenta constienta a sufletului in afara trupului .
|
Aici este vorba de un om viu. Apostolul Pavel nu era mort cand a avut aceasta experienta. Mortii nu au experiente cu Domnul, nici trupesti nici sufletesti.
|
Atunci ce inseamna ,,in afarã de trup,, desteptule care le stii pe toate fara sa fi fost invatat!?
32. Iar Eu, cand Ma voi inalta de pe pamant, ii voi trage pe toti la Mine. (Ioan 12,32)
Cum ii va trage pe toti, morti, adormiti, amortiti sau cu sufletul viu?
|
"Nimeni nu poate veni la Mine dacã nu-l atrage Tatãl, care M-a trimis; si Eu īl voi INVIA īn ziua de apoi."(Ioan 6:44)
"Cãci dacã credem cã Isus a murit si a īnviat, credem si cã Dumnezeu va aduce īnapoi īmpreunã cu Isus pe cei ce au adormit īn El.Iatã, īn adevãr, ce vã spunem prin Cuvīntul Domnului: NOI CEI VII, care vom rãmīne pīnã la venirea Domnului, nu vom lua-o īnaintea celor adormiti.Cãci īnsusi Domnul, cu un strigãt, cu glasul unui arhanghel si cu trīmbita lui Dumnezeu, Se va coborī din cer, si īntīi VOR INVIA CEI MORTI IN HRISTOS. Apoi, noi cei vii care vom fi rãmas, vom fi rãpiti toti īmpreunã cu ei, īn nori, ca sã īntīmpinãm pe Domnul īn vãzduh, si astfel vom fi totdeauna cu Domnul.
Mīngīiati-vã dar unii pe altii cu aceste cuvinte."(1 Tesaloniceni 4:14-18).
Raspunsul la intrebarea dvs. este limpede. Nu este vorba nici de morti, nici de adormiti sau "amortiti" (termenul va apartine). Este vorba de cei vii sau inviati.
Se pare ca dvs. credeti ca cei morti au comuniune cu Domnul. Ma intreb daca mai credeti in inviere. Sau vedeti invierea ca pe ceva banal? Se poate si fara, daca tot ne ducem la Domnul dupa ce murim, nu?