View Single Post
Vechi 28.09.2008, 16:40:35
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

,,Cel mai potrivit raspuns ar fi fost daca insusi Domnul Iisus Hristos ne-ar fi spus despre sfintirea zilei intaia a saptamanii. A mai stat pe pamant inca 40 de zile, dupa inviere.,,

De ce crezi tu ca Mantuitorul si Apostolii nu au vorbit si scris in mod clar despre toate invataturile ce ne diferentiaza pe noi ortodocsii de miile de secte asazis crestine (duminica/sabatul, suflet nemuritor si constient/suflet amortit la voi adventistii), (botezul cu Duhul Sfant la penticostali), (botezul copiilor/botezul adolescentilor, cinstirea Sfintilor, a Maicii Domnului, a icoanelor si Sf. Moaste/ necinstirea lor)comuna la toate sectele, etc?
Pentru ca toti crestinii sa faca ascultare in Domnul de ierarhia Biserici intemeiata de El pentru a fi in unitate, nu in dezbinare invatand dupa cum il taie mintea.
16. ,,Cel ce va asculta pe voi pe Mine Ma asculta, si cel ce se leapada de voi se leapada de Mine; iar cine se leapada de Mine se leapada de Cel ce M-a trimis pe Mine.,,(Luca 10,16), ,,10. Va indemn, fratilor, pentru numele Domnului nostru Iisus Hristos, ca toti sa vorbiti la fel si sa nu fie dezbinari intre voi; ci sa fiti cu totul uniti in acelasi cuget si in aceeasi intelegere.(1Cor.1,10)

,,3. Si a binecuvantat Dumnezeu ziua a saptea si a sfintit-o, pentru ca intr-insa S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a facut si le-a pus in randuiala.,,
Cui a dat Dumnezeu atunci tinerea zilei a saptea cand nu era nici Adam nici urmasii lui? De ce a avut Dumnezeu nevoie de odihna cand El numai a zis si s-a facut? Iar Adam si Eva ce-au lucrat ei in rai cand in ajunul zilei fura creati? Unde scrie in Biblie ca de la Adam pana la Moise au tinut oamenii ziua a saptea cand in Biblie nu scrie nicaieri de numele zilelor saptamanii?
Sabatul era ,,legatura vesnica,, si ,,semn,, intre Dumnezeu si poporul evreu ca si Pastile, taierea in prejur care era mai mare decat sabatul:
,,16. Sa pazeasca deci fiii lui Israel ziua odihnei, praznuind ziua odihnei din neam în neam, ca un legamant vesnic.
17. Acesta este semn vesnic între Mine si fiii lui Israel, pentru ca în sase zile a facut Domnul cerul si pamantul, iar în ziua a saptea a încetat si S-a odihnit".Iesire 31,16), 9. Apoi a mai zis Dumnezeu lui Avraam: "Iar tu si urmasii tai din neam in neam sa paziti legamantul Meu.
10. Iar legamantul dintre Mine si tine si urmasii tai din neam in neam, pe care trebuie sa-l paziti, este acesta: toti cei de parte barbateasca ai vostri sa se taie imprejur.
11. Sa va taiati imprejur si acesta va fi semnul legamantului dintre Mine si voi.
12. In neamul vostru, tot pruncul de parte barbateasca, nascut la voi in casa sau cumparat cu bani de la alt neam, care nu-i din semintia voastra, sa se taie imprejur in ziua a opta.
13. Numaidecat sa fie taiat imprejur cel nascut in casa ta sau cel cumparat cu argintul tau si legamantul Meu va fi insemnat pe trupul vostru, ca legamant vesnic.
De ce a pus Dumnezeu taierea imprejur in ziua a opta si nu intr-a saptea? Pentru a prefigura faptul ca in ziua a opta ( intaia sau a Domnului) prin invierea Sa va taia imprejur legea si inimile oamenilor printr-un legamant nou care are nevoie de o alta zi de odihna:31. ,,Iata vin zile, zice Domnul, cand voi incheia cu casa lui Israel si cu casa lui Iuda legamant nou.
32. Insa nu ca legamantul pe care l-am incheiat cu parintii lor in ziua cand i-am luat de mana, ca sa-i scot din pamantul Egiptului. Acel legamant ei l-au calcat, desi Eu am ramas in legatura cu ei, zice Domnul.
33. Dar iata legamantul pe care-l voi incheia cu casa lui Israel, dupa zilele acela, zice Domnul: Voi pune legea Mea inauntrul lor si pe inimile lor voi scrie si le voi fi Dumnezeu, iar ei Imi vor fi popor.,,Ieremia 31,31-33

16. Si in ziua aceea ii va izbavi Domnul Dumnezeul lor; ca pe o turma va paste El pe poporul Sau, si ei vor fi ca niste pietre de diadema, stralucind in tara Sa.(Zaharia9,16)
8. Iar in ziua aceea vor izvori din Ierusalim ape vii: jumatate se vor indrepta catre marea cea de la rasarit, iar cealalta jumatate catre marea cea de la apus. Si asa va fi si vara si iarna.
9. Si va fi Domnul Imparat peste tot pamantul; in vremea aceea va fi Domnul unul singur si tot asa si numele Sau unul singur. (Zaharia14,8)
24. Aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul, sa ne bucuram si sa ne veselim intru ea. (Psalm 117,24)
,,Ziua aceea,, este ziua bucuriei, a Invierii Domnului fara de care zadarnica ar fi credinta noastra daca El nu ar fi inviat.