Citat:
În prealabil postat de erzbet
Sincer, cu riscul de a parea mandra, igiena mea chiar si in acele perioade(mai ales de fapt), este superioara multor oameni care vin la biserica si care imi muta nasul din loc
|
:D:D:D:D:D:D:D asta chiar că-i bună
nu prea știu cum sunt canoanele cu chestia asta și vreau mult să fie respectate canoanele dar totuși... în astfel de cazuri bine că sunt bărbat... adică respectiva perioada a femeii nu e făcută tot de DUmnezeu? sau a lăsat dracilor să se ocupe de respectiva problemă:D acum serios vorbind, dacă canoanele interzic asta trebuie să fie motive f importante. citeam undeva de genul că Hristos a schimbat problema necurăției. înainte dacă atingeai un mort erai necurat iar acum noi atingem Sf. Moaște ca să ne sfințim... înainte erau animale necurate pe când acum totul e curat... ce s-a întâmplat cu femeia? doar ea a rămas necurată?
nu sugerez să nu se asculte canoanele dar aș vrea o explicație din care să nu văd un anumit misoginism... adică dacă spui că femeia e necurată... din ce am citit nu e bine să te împărtășești cu Sf Taine în acea perioadă e din alt motiv... nu că ar fi femeia necurată ci că atunci tot trupul se umple de HRistos și e de preferat să nu aibă loc scurgeri din trup că ar fi un fel de profanare... spunea și duhovnicul că dacă ești răcit și îți curge nasul să nu sufli nasul ci să ștergi respectivele chestii nazale ( nu știu cum să spun muci într-un mod domnesc:D ). Totul în baza acestei probleme de un fel de profanare dacă când ești împărtășit să elimin ceva...
DAR PÂNĂ ATUNCI PREFER SĂ ASCULT SF. CANOANELE!!! ADICĂ SĂ NU FAC VOIA MEA PENTRU CĂ SF. CANOANE ACCEPTATE DE BISERICĂ AU MOTIVELE LOR F ÎNTEMEIATE