Citat:
În prealabil postat de Iustin32
Invierea trupului in ziua de apoi e una si alta e sufletul viu dupa moarte care merge la Dumnezeu care l-a dat (Ecleziast 12,7) si merge la judecata: ,,Si precum este randuit oamenilor o data sa moara, iar dupa aceea sa fie judecata,,. (Evrei 9,27)
Noi credem in invierea trupurilor dar dupa cum ti-am aratat mai sus, sufletul isi pastreaza constiinta si memoria si va fi judecat in mod particular dupa moarte pentru faptele a caror pricinuitor a fost si trebuie sa astepte si invierea trupului sau, pentru ca sa fie judecat definitiv si sa primeasca rasplata pentru ce a facut cu ajutorul trupului, care s-a supus poruncilor lui, dupa cum spune scriitorul bisericesc Tertulian in sec II
|
"Invierea trupului". De unde ati scos aceasta expresie, ca eu nu am gasit-o deloc in Sfanta Scriptura.
Inventia aceea cu "sufletul isi pastreaza constiinta si memoria" de unde mai este? Ca Biblia spune cu totul altceva.
1. Cel ce moare nu-si mai aduce aminte de Tine; si cine Te va lauda in locuinta mortilor? (Psalmul 6:5)
2. "Ce vei castiga daca-mi versi sangele, si ma pogori in groapa? Poate sa Te laude tarana? Poate ea sa vesteasca credinciosia Ta"?(Psalmul 30:9)
3. Oare pentru morti faci Tu minuni? Sau se scoala mortii sa Te laude? Se vorbeste de bunatatea Ta, in mormant si de credinciosia Ta, in adanc? Sunt cunoscute minunile Tale in intunerec si dreptatea Ta in tara uitarii?(Psalmul 88:10-12)
4. Nu mortii lauda pe Domnul si nici vreunul din cei ce se pogoara in locul tacerii.(Psalmul 115:17)
5. Cei vii, macar stiu ca vor muri; dar cei morti nu stiu nimic.(Eclesiastul 9:5)
6. Tot ce gaseste mana ta sa faca, fa cu toata puterea ta! Caci, in locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune. (Eclesiastl 9:10)
Cata incalceala in teoria dvs. Si ce simplu ne vorbeste Sfanta Scriptura. Acum va inteleg de ce spuneti ca aveti nevoie de persoane care sa va talmaceasca Sfanta Scriptura. Nu este usor sa nascocesti asemenea teorii, de unul singur. Este problema dvs. daca le credeti.