View Single Post
Vechi 28.09.2008, 19:05:49
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Eu nu am teorii si nu-mi dau cu parerea cum faceti voi sectarii cand talcuiti Biblia fara sfatul si indrumarea nimanui cum au facut in primul rand Miller si sotii White transmitandu-va apoi si voua acelasi duh al mandriei si parerii de sine. Eu, ca ortodox nu pot sa am alta parere decat invatatura Bisericii-,,Stalpul si temelia adevarului,, pe care portile iadului n-O vor birui,,. Tu habar nu ai de Dogmatica Sfintilor Parinti si spui ca eu am nascocit aceste teorii dupa ce ti-am postat o multime de citate din Biblie care arata clar viata sufletului dupa moarte pe care nici nu le iei in seama de parca nu ar fi din Biblie. Asa cum spune Solomon ,,Caile celui nebun drepte i se par in ochii lui, iar cel intelept asculta sfatul,,

,,Cand Domnul Iisus Hristos spune ca-i va atrage pe toti la Sine, se refera la harul revarsat peste toti. Din pacate, nu toti vor vrea sa primeasca acest har.,,

De unde ai scos tu talcuirea asta? Ce duh ti-a descoperit-o?
E clar si ,,sigur,, ca ,,numai voi,, aveti acest har.Iata ce spune despre cei ce ce se socotesc plini de har Sfantul Simeon Noul Teolog in sec XI:

. In cei ce bolesc de aceasta inselare apare o ingamfare neobisnuita: parca ar fi beti de sine, de starea lor de amagire de sine, vazand in ea o stare harica. Ei sunt patrunsi, plini peste masura de cugetare semeata si trufie, parand, totusi, smeriti in ochii multora care judeca dupa aratare si nu pot sa pretuiasca lucrurile dupa roadele lor, precum a poruncit Mantuitorul (Mat.7,16; 12, 33), si cu atat mai putin dupa simtul duhovnicesc de care amintea Apostolul (Evr. 5, 14). Cel caruia i se pare ca este despatimit nu se va curata niciodata de patimi; cel caruia i se pare ca este plin de har nu va primi niciodata har; cel caruia i se pare ca este sfant nu va ajunge niciodata la sfintenie. Sa fie limpede: cel ce socoate ca are lucrari duhovnicesti, virtuti, merite, daruri harice, care se maguleste si se desfata cu "parerea", prin aceasta "parere" ingradeste lucrarilor duhovnicesti, virtutilor crestine si harului Dumnezeiesc intrarea in el si deschide larg poarta pentru imbolnavirea de pacat si pentru demoni.