Citat:
Īn prealabil postat de Laurentiu
Citat:
Īn prealabil postat de ancah
Multumesc, Laurentiu pentru completare. Ai dreptate. Biserica este si ea un fel de spital pentru suflete si implicit pentru trup. Dar nu la asta m-am referit.
|
Cred ca imi datui seama, te refereai la tehnologia si conditiile pe care le ofera spitalul fata de cele pe care le ofera biserica... sau
|
Ma refeream la biserica si spital ca institutii. As fi putut la fel de bine sa fac comparatie intre regat si republica. Interventia mea se datoreaza faptului ca unii doresc o modernizare a bisericii.
Deci, parerea mea, biserica nu are ce innoi, atata vreme cat Biblia, respectiv Noul Testament e acelasi de mii de ani; la fel si scrierile Sfintilor Parinti. O schimbare a Bisericii ar presupune o adaptare a ei la cerintele oamenilor. Unii au facut-o si vedem rezultatul cu ochiul liber. Au reusit sa indeparteze oamenii si mai mult si sa-i arunce in bratele altor culte, sau mai rau sa nu creada in nimic, fiind in pericol sa fie inhatati de diavol cu usurinta.
Spre deosebire de biserica, spitalul trebuie modernizat, in pas cu descoperirile stiintifice. Se pare ca bolile nu scad ca numar ci se inmultesc, apar tot timpul boli noi, in ciuda stradaniilor de a vaccina, a preveni. Probabil datorita faptului ca boala isi afla culcus mai intai in sufletul nostru si apoi se manifesta in mod vizibil in corp. Bag seama ca cel care nu se curata prin rugaciune si spevedanie in bisericile vechi, va trebui sa se caute in spitalele noi.