Citat:
În prealabil postat de ancah
Poate ca nu vor sa creada ce spune un ortodox, dar poate ca ciulesc urechea, atunci cand stiinta confirma efectul semnului crucii asupra mancarii, a apei si a microbilor. Eu, personal, nu as putea ramane indiferenta stiind ca exista ceva care imi poate steriliza mancarea si apa. Mai ales ca acel "ceva" nu costa, caci nu se cumpara, ci e un gest plin de semnificatie, semnificatie pe care unii o trec cu usurinta cu vederea.
|
Referitor la Cruce, mi-a placut mai mult ce ne spune Sf. Apostol Pavel in 1 Corinteni cap.1, incepand cu vers. 17. Apropo, Sfintii Apostoli nu mentioneaza nici o data, ca si-ar fi facut semnul Sfintei Cruci. Au avut nesansa sa nu o cunoasca pe Angelina Malakhovskaya. Oare cat de curata era mancarea lor? "Nicidecum Doamne", a raspuns Petru. Caci niciodata nu am mancat ceva spurcat sau necurat"(Faptele Apostolilor 10:14). Apostolul Petru nu a mancat niciodata ceva spurcat sau necurat. Si totusi nu si-a facut semnul Crucii.
Poate ca o fi adevarat ce ne spune Angelina Malakhovskaya. De ce totusi, poporul roman, detine locuri fruntase in clasamentele referitoare la numarul de bolnavi? Probabil uita sa faca semnul Crucii peste sticlele de alcool, peste pachetele de tigari, peste carnea grasa de porc, etc.