Citat:
Īn prealabil postat de denissa
Dupa cum prea bine stiti, cand mergem sa primim Sf Impartasanie, tinem o lumanare aprinsa. Am citit intr-un articol in revista "Lumea Credintei" ca acest lucru nu are o baza canonica. Am observat de asemenea la cateva biserici din Bucuresti ca nu se respecta acest lucru - oamenii merg si se impartasesc fara lumanare.
Ii rog pe cei care stiu mai multe despre acest lucru sa posteze. M-ar interesa sa stiu simbolul lumanarii in cazul primirii Sf Euharistii.
|
Eu am vazut ca nici grecii si nici rusii nu au obiceiul cu lumanarea,numai noi romanii.
Ca o gluma,la noi daca te duci fara lumanare sa te impartasesti,o sa se uite la tine si o sa te intrebe de ce nu stai mai in spate,ce-ti veni sa vii asa aproape de altar?De multe ori,si cu un maldur de luamanri si nu te impartaseste,daramite sa te duci fara.
Asta cu lumina credintei,o fii ceva ,cine stie.Insa din experinta iti spun ca este cam incomod,si pentru preot si pentru cel care se impartaseste.Apoi daca am o credinta luminoasa cat o lumanre,insemna ca sunt tare credincios.Eu zic sa venim cu niste faruri ceva,cu proiectoare,da asa,cu o lumanarica,nu facem mare branza:D