Citat:
În prealabil postat de acidironic
Citat:
În prealabil postat de mihai07
O altă problemă care se ridică este cea a numărului de cromozomi. Așa cum am mai spus, acest număr, care este o caracteristică de specie, este întotdeauna întreg, iar la mamifere, care sunt animale cu reproducție sexuată, numărul cromozomilor este par. Determinările arată că toate speciile de maimuțe au 48 de cromozomi, în timp ce omul are numai 46. Prima observație care se impune este aceea că, datorită acestei discontinuități, nu putea avea loc o evoluție continuă de la maimuță la om, deoarece nu poate exista nici o specie de mamifer cu 46,5 cromozomi (sau alt număr neîntreg) și nici măcar cu 47 de cromozomi. Așadar nu are nici un rost să căutăm ipotetice verigi intermediare între om și maimuță.
|
Cine spune ca numarul de cromozomi este important in reproducere? Genele sunt cele care conteaza si aici diferenta intre om si maimuta nu este chiar atat de mare.
Exista specii in care numarul de cromozomi nu este un numar fix, ci poate varia:
http://www.talkorigins.org/indexcc/CB/CB141.html
Ce vreau sa subliniez este faptul ca multi "oameni de stiinta" vor produce astfel de dovezi cat timp exista "cumparatori" exploatand o caracteristica a oamenilor religiosi:
|
Ma intristez. Constat ca esti mai indoielnic decat Darwin, acesta nici macar in momentele sale de deznadejde nu a fost ateu, ci teist.(citatul l-am retinut de la un ateu).De ce trebuie sa umblam cu jumatai de masura si sa spunem ca nu mai ateii sunt oameni de stiinta?
Stiu ca exista trei aspecte fundamentale ale relatiei teologie-stiinta.
1. oameni de stiinta indiferenti cu privire la relatia teologie-stiinta.
2. oameni de stiinta care sunt pentru un conflict intre teologie -stiinta.
3. oameni de stiinta care sunt pentru dialogul dintre teologie-stiinta. Acestia sunt cu mai putin oameni de stiinta sau deloc?
Trebuie sa avem o privire de ansamblu a intregului nu sa ne orpim la partile intregului si sa generalizam.
Iti respect convingerile dar nu trebuie sa fii extrimist.