03.10.2008, 07:23:16
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
|
|
Citat:
În prealabil postat de Iustin32
Citat:
În prealabil postat de vasinec
Citat:
În prealabil postat de ancah
vasinec, am si eu sa te intreb ceva: de ce orice ortodox, fara a sti prea multe, intelege de ce se face semnul Sf. Crucii; stie ce e acela un Sfant; o cinsteste pe Maica Domnului; isi boteaza copiii de mici; stiu ce e Sfanta Ttraditie; etc
in vreme ce un sectant, care a citit biblia de nenumarate ori biblia, nu isi fac semnul Sf. Crucii; nu stiu ce e acela un Sfant; nu o cinstesc pe Maica Domnului; nu stiu ce este Sfanta Traditie, confundand-o cu obiceiuri si datini populare; se boteaza cand ii convine lui; etc?
|
Raspunsul vi l-ati dat singura. "Sectantul" nu face anumite lucruri pentru ca "a citit de nenumarate ori Biblia".
P.S. Totusi, sectantul o cinsteste pe Maica Domnului, dar nu i se inchina. De asemenea, stie ce este acela un sfant, dar nu i se inchina (asa ne-au invatat Sfintii Apostoli).
|
Noi, ortodocsii nu ne inchinam Maicii Domnului si Sfintilor ca lui Dumnezeu ci le cerem sa se roage lui Hristos pentru noi, nu ca mijlocitori intre noi si Dumnezeu ci ca prieteni si casnici ai lui Hristos. Si voi cereti apropiatilor vostri sa se roage pentru voi in diferite situatii(boli, examene)
|
Apropiatii nostri, carorara le cerem sa se roage pentru noi, sunt in viata. Mortii nu se pot ruga. Maica Domnului si Sfintii au "adormit" de mult. Sunteti siguri ca au fost inviati? Sau au aceeasi soarta ca patriarhul David? "Caci David nu s-a suit in ceruri", spune Apostolul Petru in Faptele Apostolilor 2:34.
|