View Single Post
Vechi 10.10.2008, 18:40:59
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit Domnul Iisus Hristos a explicat Biblia cu Biblia

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
In plus, la ce vreti sa va raspund? La parerile unei persoane necunoscute, care a trecut de la o religie la alta? Nu vi se pare pierdere de timp?

Tocmai tu vorbesti?! Tu, parintii sau bunicii tai nu ati trecut de la o religie la alta?
Protestantii care sunt deschisi sa analizeze cinstit starea curenta a lumii protestante ar trebui sa se intrebe de ce, daca doctrina fundamentala Sola Scriptura este de la Dumnezeu, a rezultat in peste doua zeci de mii de grupuri diferite care nu sunt de acord cu privire la ce spune Biblia sau chiar cu privire la ce inseamna a fi crestin. De ce (daca Biblia este suficienta separata de Sfanta Traditie) un baptist, un adventist, un harismatic sau un metodist isi afirma fiecare credinta in Biblie fara a cadea insa de acord cu privire la intelesul ei. Iata o situatie, o concluzie pe care si protestantii o gasesc problematica. Din nefericire, protestantii dau vina pe orice cu exceptie cauzei primare. Idea de Sola Scriptura este atat de fundamentala pentru Protestantism incat a o pune la indoiala este ca si cum ai pune la indoiala pe Dumnezeu; si totusi, asa cum a spus Domnul, ,,pomul bun aduce roade bune, dar pomul rau aduce poame rele’’ (Matei 7:17). Daca judecam Sola Scriptura dupa roadele ei suntem obligati sa tragem concluzia ca acest pom trebuie ,,taiat si aruncat in foc’’ (Matei 7:19).
1. Nici parinti nici bunicii mei nu au schimbat religia. Sunt primul din familie (familia parinteasca). Dar eu nu am sa am niciodata pretentia sa ma citeze cineva, asa cum ati facut dvs. cu acel fost baptist. Va inteleg, neavand argumente va folositi de fel si fel de pareri "savante".

2. Principiul Sola Scriptura este mai mult o lozinca. Fiecare biserica, traditionala sau protestanta, are intr-o mare masura un mod propriu de interpretare a Sfintei Scripturi. Principiul, in adevaratul sau inteles, a fost dat ca model de insusi Domnul Iisus Hristos si apostolii sai. De nenumarate ori, cand avea discutii cu diavolul sau cu fariseii, Domnul Iisus Hristos spunea "STA SCRIS". Si se referea la Cuvintele Sfintei Scripturi.
Din pacate, majoritatea bisericilor, nerespectand acest principiu, se indeparteaza tot mai mult de Sfanta Scriptura, formandu-si propria lor teologie. Bisericile traditionale s-au indepartat cel mai mult iar cele protestante urmeaza modelul. Fiecare biserica are "scaparile" ei in interpretarea Scripturii, si de aceea a aparut multimea de confesiuni. Din fericire, mai sunt si biserici care fac efortul de a se intoarce la Sfanta Scriptura si cauta sa inteleaga invataturile Domnului Iisus Hristos, asa cum le-au inteles Sfintii Apostoli.
Reply With Quote