Imi pare rau pentru ce ne spui. Dar am sa-ti impartasesc din mica mea experienta duhovniceasca, care poate ca te ajuta cu ceva.
Chiar aseara am sosit de la M-rea Prislop unde s-a tinut parastas pentru parintele Arsenie Boca. Dumnezeu sa-l ierte. Sigur, acolo au venit enorm de multi oameni fiecare cu problemele lor. Vorbeau in jurul meu, isi spuneau necazurile si supararile, la izvorul care era la doi pasi de preotii ce tineau slujba se certau. Dar toate astea nu m-au deranjat pentru ca rugaciunile si cantarile slujbei erau la mine in suflet, suflet pe care nu mi-l atinge nimeni. De mult timp imi impun si reusesc sa fiu absent la ce se intampla in jurul meu, mai putin la ce se intampla la rugaciune si in suflet.
Nu pot sa spun ca ii iubesc sau urasc pe oameni, asta e calitatea altora, nu pot sa spun ca stiu ce se intampla intr-o biserica de afara, pentru ca nu stiu, dar pot sa-ti spun ce se intampla in sufletul unei persoane daca isi impune rugaciunea launtrica. Este inaltator, este frumos si este placut.
Doamne ajuta.
|