Citat:
În prealabil postat de Iustin32
E foarte curios ca tu si alti adventisi ati putut intra bine mersi pe acest site ortodox si va puteti expune in continuare parerile fara a fi blocati de administrator, cum se intampla pe siturile adventiste.
Te intreb mariann, exista vreun ortodox pe siturile voastre?
|
cred ca o sa ai o mare dezamagire .intra chiar foarte multi dar foarte putini sint pregatiti sa sustina o discutie coerenta.Ca orice majoritar isi manifesta cu precadere un anumit soi de aroganta specifica celor puternici care se impun din spatele celor cu scaune sus puse.
Dar am intilnit si citiva foarte cititi si documentati ,care m-au facut sa inteleg adincimea gindiri oriental ortodoxe precum si partea frumoasa.
Nu te astepta sa gasesti ceva bun la adventisti pentru ca nu vrei acest lucru -probabil din prea multa dragoste pentru cel de linga tine . Probabil ai impresia ca Dumnezeu e doar pentru cei care au facut istoria acestui pamint .Dupa fapta si rasplata .Priveste aceasta istorie si nu vei descoperi decit razvratire continua a oamenilor impotriva cuvintului lui Dumnezeu.
Nu vei intelege cu adevarat istoria in intregime daca nu vei citi si istoria credintei protestante . De vina sintem cu totii indifenrent de credinta.
Tu nu esti cu nimic mai ferit de pacat decit alte minoritati.
Biserica adventista nu inseamna numai Ellen White. Teologia bisericii sa adaptat si a crescut cu timpul datorita studiului continuu si dezbatuta cu credinciosii.Ce ai citit tu ,e mult ramas in urma . Acest lucru nu se va intimpla in ortodoxie , in care am vrut sa ramin.Dar mi-am dat seama ca ortodoxia nu se poate reforma ,va ramine intepenita , nu va cunoaste o noua lumina decit daca va avea parte de un Luther ambitios.Nu ma astep sa intelegi ce iti spun.
Sabatul pentru noi nu inseamna doar sa tinem simbata. Sabatul este o stare ,un moment de nemasurata pace cu Dumnezeu.Nu ai cum sa simti acest lucru tinind duminica ,nu vei avea sentimentul de a intra in odihna lui Dumnezeu.Sabatul nu insemna doar o zi in care nu faci nimic.Este o relatie ,un timp petrecut cu Tatal tau de aceea nu iti permiti sa faci alte lucruri si obiceiuri lumesti.Nu am acum timpul si dispozitia necesara ca sa explic mai bine.
Dar o sa revin.
Apropo .Adminul vostru mi-a taiat de mai multe ori accesul .Probabil din prea mult zel . Nu am injurat pe nimeni. Doar mi-am spus un punct de vedere. Pe forumul nostru sint opriti doar cei care aduc invective.Poti intra cind vrei sa verifici si sa nu mai faci afirmatii intolerante si arogante.
Oare de ce nu te opreste si pe tine adminul cind te exprimi urit despre credinta altui cult,sau ma rog secta -ca doar toate sint secte pt voi.
Pot doar sa-ti spun ca nu poti cunoaste un cult doar din teorie .Trebuie sa traiesti printre ei ,sa vezi manifestarile lor.
O intrebare .Daca ai avea de ales sa angajezi un vinzator in magazinul tau si ai de ales intre un tigan,un ortodox si un adventist ,ce ai alege din prima, fara un interviu!!