Fratilor, (in special acestui frate infocat de la seminar, cata_sem, care abia a "prins a zbura" si vrea sa treaca marea), va spun ca il cunosc pe pr.Visarion de peste 17 ani si am stat timp indelungat langa sfintia sa, apoi cu indemnul sau, si eu am studiat Teologia, si seminar si Facultate, dar nu ma dau in vant cu ea! Vreau sa va marturisesc ca "marii teologi" defapt nu sunt toti la acelasi nivel si nu chiar la nivelul la care noi astia "evlaviosi" ii ridicam, si asta o cunosc cei ce au studiat FACULTATEA, nu seminarul, unde este o Invatatura SCOLAREASCA, nicidecum Scolastica, sau de nivelul la care erau Sf.Parinti! Ceea ce se studiaza acum la Facultatea de Teologie, cat mai ales la Seminar, este "frectie la picior de lemn"!
Sf.Ioan Hrisostom spune destul de clar: "teolog este cel ce se roaga!"!!! scurt si la obiect!!! Teologia scolareasca de azi nu e altceva decat un rezumat al rezumaturilor facute in timpul vremii de unii "mai destepti"! S-a facut schita schitelor, s-a redus la formule aritmetice si asta e "TEOLOGIE"!!! "Teologia este.... Duhul Sfant este... Sinoadele este..." Sa fim seriosi!!!
Teologie este acolo unde se invata Sf.Scriptura in mod traitor si patrunzator, si Sfintii Parinti cu Operele lor (de preferat in limba in care au fost scrise), si rumegate din scoarta in scoarta!!! dar imbinata cu RUGACIUNEA!!! din pacate azi nu se mai face asa la nicio facultate de teologie!!! Adica cunoastem 4 MARI teologi ai Bisericii si acestia fiind SFINTI, si se ridica azi niste "putoi" ca sunt "mari teologi"!!! Sa fim seriosi si sa nu ne batem joc de noi!!!
Vrednicul de pomenire Nicolae Mladin Mitropolitul spune ca "smerenia este sa iti cunosti locul in raport cu Dumnezeu"! ori azi suntem mai mari decat El... ne-am pus judecatori in locul Lui... nu ne mai ramane decat sa dam si osanda celor "pacatosi"... noi astia "dreptii" care este...
Daca nu stiti nimic de Pr.Visarion, cum oare puteti vorbi despre dansul din "auzite"????? Ii stiti doar pe unii care se par a fi "visarionisti" si ati dedus ca asa invata pr.Visarion... Sunt sigur ca nu cunoasteti cuvantul din pateric "[SIZE=2]Zis-a un parinte: daca iti va spune cineva de aproapele tau ca a gresit, sa il alungi de la tine, ca pe un urator de Dumnezeu si nevrednic fiind de El, iar de ti se va intampla sa il vezi tu gresind, sa nu crezi nici macar pe JUMATATE ca sa nu cazi in judecata si astfel sa fii lepadat de la fata Sa"![/SIZE]
[SIZE=2][/SIZE]
[SIZE=2][/SIZE]
[SIZE=2][/SIZE]
|