...continuare:
Legat de acei ucenici care nu au inteles cuvantul parintelui (fie din neluare-aminte la cuvantul sau, fie din slabiciunea mintii, fie din credinta slaba), pr.Visarion NU are nicio vina!!! Daca de Domnul Hristos nu au ascultat inca din viata fiind unii din ucenicii Sai, si nu mai zicem de oameni care acum Il slaveau pt minuni apoi au strigat "Rastigneste-L!", ce sa zicem de acei parinti care propovaduiau cu varf si indesat si nu au fost ascultati? "Ba unii au suferit inchisoare si chiar moarte" cum ne spune sf.Pavel! Nu tre sa privim cu ura impotriva nimanui, daca fiecare nu are CONSTIINTA MANTUIRII!!! ca doar Domnul Hristos a spus "Cine VOIESTE sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine...!" nu obliga pe nimeni!
Daca "visarionistii" pe care ii dai exemplu nu au vrut sa il urmeze pe Pr.Visarion, ce vine are Dansul? Dansul nu s-a impus cu forta!!! a lasat liber pe fiecare!!! Iar ce spuneti ca unii afirma ca "ala e mai mic decat Taica Parinte" inseamna ca acel om e "smerit cu duhul" si tre sa il intelegeti ca pe un "copil" fidel al Pr.Visarion! Ar trebui sa fiti cu mai multa intelegere... (si eu cunosc N cazuri cu mai multi parinti din tara, dar nu are rost sa dau drumu unor "vorbe" pt care voi da raspuns Dreptului Judecator). Ceea ce s-a spus ca "va fi in ziua Judecatii de-a dreapta tronului Judecatii" astea sunt aberatii, sau "vorbe nascocite" ale unor "minti bolnave", oare chiar credeti ca pr.Visarion ar fi spus ceva? sau ca pr.Visarion cunoaste "sfarsitul lumii"... Fereasca Bunul Dumnezeu!!! De unde ati scos astea? Adica mie care am stat atata cu Pr.Visarion, nu mi-a spus asa ceva, si stiu altii? Sa fim seriosi!!! A atras atentia mereu de venirea sfrasitului luimii, ca sa trezeasca in mintile adormite in constiinta Judecatii si starii sufletelor lor! dar nu ca stia "data"... Doamne miluieste! daca sunteti atenti in Epistola 1Ioan veti vedea cat de mult avertizeaza sf.Ioan Evanghelistul despre Sfarsitul lumii, ba chiar Sf.Ioan Botezatorul cand a iesit la propovaduire cu aceste cuvinte e iesit: "Pocaiti-va ca s-a apropiat Imparatia Cerurilor!" iar Mantuitorul la fel... ce e de mirare ca si astazi se spune la fel prin predicile pr.Visarion? Oare nu l-ati auzit si pe Pr.Rafail Noica avertizand la conferinte despre "apropierea sfarsitului"????? Nu ar trebui sa va fie teama de asta, ci de ce raspuns vom da Dreptului Judecator, fiecare de pacatele PROPRII, "cand cele ascunse ale inimii se vor vadi"!!!
Cat despre faptul ca spuneti ca dansul a "amenintat" cu iadul daca vor parasi "lucrarea" lasa de dorit!!! EU nu l-am auzit NICIODATA spunand asa ceva, de unde stiti voi??? Intersesant... Hadeti sa fim oameni verticali si sa nu mai credem ca "tot ce zboara se mananca!".
Daca in zona Bucurestiului se crede asa ceva, va invit la Brasov sa vedeti adevarata fata a "visarionistilor"! Aici niciodata nu au fost probleme de care va plangeti fratiile voastre!!!
Dar sa fim cu MILA fata de orice chip al lui Dumnezeu si sa ii ajutam prin rugaciune, ca sa nu ii piarda Dumnezeu pt nepasarea lor fata de sufletele lor!!!
Ca nu e cazul numai a unor "visarionisti" ci e cazul intregii Biserici "daca un madular al trupului sufera, tot trupul va suferi!" nu asa ne spune Sf.Pavel? deci, hadeti sa punem mana pe rugaciune si sa ne rugam "unii pentru altii ca sa ne vindecam , ca MULT poate rugaciunea staruitoare a dreptului!"!!!!
Sa avem mila fata de orice sectant (in sensul real al cuvantului) si sa ne rugam pt fiecare, caci Domnul Hristos nu are pe nimeni de pierdut, ci noi ne pierdem de El... prin PATIMI, mai ales prin MANDRIE!!!
Domnul Hristos sa ne miluiasca si sa ne mantuiasca!!!
|