View Single Post
Vechi 14.10.2008, 04:10:22
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de matad Vezi mesajul
Probabil vrei sa exprimi un adevar.Acel adevar este numai la Dumnezeu ,nu la noi oamenii,creaturi limitate si pacatoase.
Daca vrei sa-l citezi pe Domnul Isus ,incearca sa-l intelegi intii .Biserica ta iti spune ca ea e trupul lui Hritos.
Numai ca Domnul Isus nu spune ca se va numi ortodoxa ,nici altfel,si nici nu spune ca biserica va demonstra ca ea e.
Trupul lui Hristos este format din cei care au o relatie autentica cu El ,prin credinta in El, care devin madulare vii ale unui trup spiritual. Nu o biserica-institutie cu ziduri si conducatori ,cu sau fara icoane si sfinti sau locuri magice.
Indreaptati gindirea spre partea spirituala ,care are puterea de a conduce realul. Dar nu ramine in zona mistica ,a basmelor pentru copii.
Probabil adevarul tau are legatura cu cifra 2000. Cifrele au influienta doar asupra oamenilor,Dumnezeu nu depinde de matematica si materie.
Interfata divinului cu umanul a avut loc prin taina intruparii lui Isus Hristos ,asa am putut vedea slava lui Dumnezeu ,altfel am fi murit pe loc de pacatosi ce sintem. Cum iti imaginezi tu ca poti vedea aceasta slava prin lemnul icoanei sau al moastelor. Am crescut printre ele,dar n-am priceput niciodata cum se pot lasa oamenii influientati de asa ceva . Daca vrei sa-mi vorbesti de transcendenta credintei unui om ,e cu totul altceva. Dar minuni din basmele pt copii trebui lasate ,la maturitate.
Mintuirea iti permite apropierea de sfintenia lui Dumnezeu ,pt ca numai El este singurul sfint .Noi primim sfintenia prin relatia permanenta cu El ,primind in dar totul,inclusiv neprihanirea,indreptatirea si sfintenia .
Vrei sa-mi demonstrezi tu ca tot ce ni se prezinta ca facind minuni prin icoane si moaste vin de la apropierea lor de Dumnezeu ?Cum faci sa le apropii de El fara sa mori. Unde se tinea chivotul ,le era frica de moarte sa intre acolo si legau marele preot cu o funie ,sa-l traga afara in caz ca murea . Oare Satana nu face si el minuni pt creduli?
de aici mi-am dat seama mai tare ca fratia ta nu esti BASTINAS ORTODOX!!! Dincolo, pareai mai "sanatos"... deci "pareai"!!! si acum m-am convins ca nu esti sanatos! In privinta doctrinei tale, personale, esti sanatos! Dar Doctrina ta nu este si a Bisericii Mame, care e de peste 20 de veacuri.... Nu a spus Dl XC ca Biserica Sa se va numi ortodoxa sau PROTESTANTA asa cum esti fratia ta, dar a spus prin Apostolul Neamurilor "Cine va propovadui o alta Evanghelie decat cea pe care Eu v-am dat-o, acela sa fie ANATEMA!" Ati aparut si voi de trei zile pe lumea asta, nici ochi nu ati facut sa vedeti si vreti sa escaladati Himalaya! Fiti seriosi!!! Habar nu ai ce inseamna "ortodox", dar "protestsnat" sau mai degraba "ratacit de la dreapta credinta!!!" Du-te si iti vezi de "casa" dumitale (ca aia nu se poate numi Biserica nici macar cu "b" mic!!!) si lasa-i pe ortodocsi in pace!!! Vezi-ti de "trupu" tau care e lepros!!!