View Single Post
Vechi 14.10.2008, 04:34:35
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Interfata divinului cu umanul a avut loc prin taina intruparii lui Isus Hristos ,asa am putut vedea slava lui Dumnezeu ,altfel am fi murit pe loc de pacatosi ce sintem. Cum iti imaginezi tu ca poti vedea aceasta slava prin lemnul icoanei sau al moastelor. Am crescut printre ele,dar n-am priceput niciodata cum se pot lasa oamenii influientati de asa ceva . Daca vrei sa-mi vorbesti de transcendenta credintei unui om ,e cu totul altceva. Dar minuni din basmele pt copii trebui lasate ,la maturitate.
Mintuirea iti permite apropierea de sfintenia lui Dumnezeu ,pt ca numai El este singurul sfint .Noi primim sfintenia prin relatia permanenta cu El ,primind in dar totul,inclusiv neprihanirea,indreptatirea si sfintenia .
Vrei sa-mi demonstrezi tu ca tot ce ni se prezinta ca facind minuni prin icoane si moaste vin de la apropierea lor de Dumnezeu ?Cum faci sa le apropii de El fara sa mori

Ai crescut printre ele, dar ai avut credinta slaba si indoilenica, caci nu S-a salasluit Hs in tine, nu Si-a putut face lacas in inima ta, inima de razvratit!!! tu ai ispitit pe Dumnezeu, nu ai avut credinta dreapta si deplina!!!
pe mama ta o cinstesti cand ii vezi fotografia? atunci cum se face ca o "poza" a lui Hs sau a Maicii Sale nu o cinstesti? se vede ca sunteti rupti total de Biserica, ca la voi nu se spune nicaieri de Sf.Sinoade ecumenice si de Hotararile Dogmatice!!! Cinstea pe care o arati chipului mamei tale, se ridica la cinstirea insasi a mamei tale!!! asa si cu Sf.Icoane! Cinstea pe care o aratam chipului si nu materiei din care e facuta, se ridica la Persoana inchipuita!! Au nu stii ca Prima icoana a fost picatat de Sf.Evanghelist Luca? Cinstirea ta fata de acest Apostol, care este? Spui de dansul la pertu? Aci esti nesimtit si totodata obraznic!!!

Au oare nu stii ca porunca Dlui XC este "sa fim SFINTI precum Tatal nostru Cel din ceruri SFANT este"? Cum implinesti tu aceasta porunca? Sfintii ca sa ajunga la aceasta sfintenie, au ascultat/implinit porunca!!! si-au daruit INTREAGA viata lui XC si drept rasplata atat in cer cat si pe pamant, a fost SFINTENIA, ceea ce si-au dorit!!!

BISERICA S-A INTEMEIAT PE MORMINTELE MUCENICILOR SI MARTURISITORILOR DREPTEI CREDINTE, caci Sf,Taina a Euharstiei se savarsea pe aceste morminte, caci si-au dat viata pt El, asa cu El Si-a dat-o pt noi!!! Ce stii tu? Nimic si te bagi "unde nu-ti fierbe oala"!!!

Vezi-ti de troaca ta si nu te mai amesteca aiurea!!!