Intr-o zi, o femeie de 40 de ani a intrat in Sfanta Mitropolie, alergand prin biserica si plangand in hohote. Un preot slujitor care se afla atunci in biserica a intrebat-o ce are. Aceasta i-a spus ca a facut sinuzita, dar, neavand timp sa se trateze, s-a pomenit cu dureri grozave de cap si apoi i s-a umflat tot capul. Mergand in cele din urma la medic, acesta i-a spus ca tot creierul este acoperit cu puroi si ca trebuie sa-i faca operatie foarte grea, dar ca ea nu va rezista la aceasta operatie, si de aceea sa astepte moartea.
Preotul a intrebat-o daca crede in Dumnezeu, iar ea a spus ca da, dar la biserica vine rar, avand serviciu, copii si saracie mare. Atunci, el i-a facut pomelnic si a dus-o la Cuvioasa, unde s-a inchinat. Preotul povesteste ca peste trei luni a intalnit-o pe strada, sanatoasa si voioasa. Femeia i-a spus atunci slujitorului Domnului ca „la vreo trei saptamani dupa ce am dat pomelnicul, a inceput sa-mi curga puroi din nas si a curs mult timp. S-a scurs toata infectia de pe creier si m-am facut sanatoasa“.
|