Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
"Domnul risipeste sfaturile neamurilor, leapada gandurile popoarelor si defaima sfaturile capeteniilor"(Ps.32)."Si-i voi sfarama pe ei ca praful in fata vantului, ca tina ulitelor ii voi zdrobi pe ei"(Ps.17) "Ca Tu esti Dumnezeu, care nu voiesti faradelegea, nici nu va locui langa Tine cel ce vicleneste.Nu vor sta calcatorii de lege in preajma ochilor Tai. Urata-ai pe toti cei ce lucreaza fara de lege."(Ps.5)."Unde M-au ispitit parintii vostrii, M-au ispitit si au vazut lucrurile Mele. Patruzeci de ani am urat neamul acesta si am zis: Pururea ratacesc cu inima. Si ei n-au cunoscut caile Mele, ca M-am jurat intru mania Mea : Nu vor intra intru odihna Mea."(Ps.90)
|
Sunt deacord Cristi cu ce spune psalmistul, insa drepatea lui Dumnezeu nu se manifesta ca o forma de sanctiune din care rezulta ca Dumnezeu este autor al raului. Sfantul Isaac Sirul spune ca cei din iad vor fi biciuiti de flacarile iubirii lui Dumnezeu, in ce sens? Adica iubirea lui Dumnezeu poate fi rea? Nu. Eu cel pacatos nu sunt capabil sa ma impartasesc de ea, ca si o persoana care nu poate sa se impartaseasca de lumina ptr ca ochii sunt bolnavi.
In concluzie vreau sa spun ca iubirea lui Dumnezeu este nedespartita de dreptate. Dumnezeu judeca drept cu iubire sau iubeste drept.