Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes
[COLOR=#711204]Domnul Hristos le-a spus unor saduchei si farisei care vroiau sa stie cum este dincolo de lumea aceasta ca Dumnezeu este „Dumnezeul lui Avraam si Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov" (Marcu 12, 26) si ca " Nu este Dumnezeul mortilor, ci al viilor" (Matei 22, 32), pentru ca toti sunt vii în El. Credinta noastra este ca dupa suflet, omul nu moare. Avraam, Isaac si Iacov murisera când a zis Dumnezeu despre Sine: "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam si Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov". Domnul Hristos spune ca Dumnezeu nu este al celor morti, ci al celor vii; acesta este întelesul cuvintelor din Sfânta Scriptura "toti sunt vii în El".[/COLOR]
[COLOR=#711204]...adica tradus...desi Avraam,Isaac si Iacov murisera dupa trup,dupa suflet ei sint vii.[/COLOR]
|
Daca scoatem versetele din context, putem intelege gresit.
In Matei cap 22:23-33 si in Marcu cap 12:18-27, de unde ati scos dvs. versetele postate, Domnul Iisus Hristos vorbeste clar despre INVIERE.
"CAT PRIVESTE INVIEREA MORTILOR, oare n-ati citit ce vi s-a spus de Dumnezeu cand zice: "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov". Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti ci al celor vii".(Matei 22:31,32).
...adica tradus...Dumnezeu este Dumnezeul lui Avram inviat, Dumnezeul lui Isac inviat si Dumnezeul lui Iacov inviat.
P.S. Dvs. credeti ca omul moare partial. Numai trupul. La inviere, va invia numai trupul. Eu stiu ca Sfanta Scriptura vorbeste despre o inviere a mortilor, nu a trupurilor mortilor.