Citat:
În prealabil postat de vasinec
1. Nu am raspuns pentru ca nu am sesizat nici o intrebare.
2. Nu am raspuns pentru ca imi place, uneori, sa las omul sa aiureze.
Totusi, ca un raspuns scurt: de cand a devenit vre-o biserica propietara Bibliei? Ca ne acuzati ca am furat-o de la catolici sau de la cine stie cine. Sfanta Scriptura este Cuvantul lui Dumnezeu. De la El am luat aceasta Carte. Si tot El ne si invata, prin Duhul Sau cel Sfant, sa o intelegem.
Intr-un fel aveti dreptate, la faza cu furatul Bibliei. Am furat-o de la cei care o tineau inchisa si incercam sa o punem in mana oamenilor. Asta deranjeaza foarte mult.
|
Poi nu-mi amintesc ca Biblia sa fi fost aruncata din cer si sa fi primit porunca
"cititi-o , interpretati-o dupa interpretarea voastra proprie, nu ascultati nicio invatatura pt ca este omeneasca, bazati-va pe propria voastra capacitate, si dupa ce o interpretati, in urma a ceea ce ati concluzionat formati-va credinta"
Nu n-a fost asa in niciun caz, Canonul Biblic a fost format de catre Biserica sub influienta Duhului Sfant, Biserica a hotarat ce sa intre si ce nu in Biblie, sti foarte bine ca existau mai mult de 4 evanghelii si mult mai multe epistole decat se afla in Scriptura,
Referitor la ultimul pasaj, e putin exagerat si probabil te referi mai mult la lumea catolica, sa facem un exercitiu de imaginatie, suntem in biserica primara, ce face Pavel? imparte epistole si le spune oamenilor , cititi-le si interpretati-le? in niciun caz, una la mana in aceea vreme nici nu se punea problema de asa ceva pt ca rata analfabetismului era extrem de ridicata si aceasta a durat secole dua aceea, deci nici nu se putea pune broblema de impartit Biblii in sec X, XI, XII etc, pt ca oamenii nu aveau ce face cu ele pt ca nu stiau sa le citeasca, voi niciodata nu v-ati uitat la contextul istoric despre care vorbiti, apoi in zilele noastre toti suntem indemnati sa citim Scriptura, o gasim de vanzare aproape in orice biserica, dar de asemenea suntem indemnati sa aflam interpretarea de la biserica cea care o detine din todeauna, oricum asa sunteti indemnati si voi, pt ca eu daca asi fi adventist si asi veni in adunare predicand ca mie mi se pare ca manifestarile Duhului Sfant cu privire la vorbirea in limbi se poate manifesta si azi, asi fi imediat catalogat drept ratacit si mi s-ar spune ca nu sunt in concordanta cu Scriptura, deci vezi acolo sunteti si voi, voi atacati biserica ca-i detine controlul asupra oamenilor, dar care pastor adventist a spun vreodata credinciosilor . "luati Biblia, cititi-o si mantuiti-va, nu mai este nevoie sa veniti la adunare defapt este chiar inutil si nerodnic" ? niciunul