View Single Post
Vechi 16.10.2008, 18:43:46
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

[SIZE=3]
Citat:
În prealabil postat de matad
Am vazut ca ai inceput topicul cu EGW .Ti-am mai precizat .Este respectata cum il respectati voi pe Ioana Gura de Aur sau Origen… Nu trebuie insa nici sa ne blestemam parintii fara de care nu am fi aici. Daca exista afirmatii absurde la pioneri sa ne despertim de ele zambind nu incruntati. .
[/SIZE]
[SIZE=3]
Citat:
În prealabil postat de matad
Nu am nevoie sa justific nimic .EGW va avea parte de judecata ca si tine ,ca si mine,ca si pe sfintii parinti ,pe oricine.. . Sesizez destula rautate in vorbele tale .
[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]Domnule Matad , nu am destulă răutate pe care ar trebui să o am față de Minciună. [/SIZE]
[SIZE=3]De ce ai încercat să îi pui pe același nivel pe un părinte al Bisericii cum e Ioan Gură de Aur, sau pe un scriitor bisericesc, ca Origen cu fondatoarea sectei adventiștilor EG White. Ioan Gură de Aur și Origen nu i-a înșelat pe oameni cu privire la sfârșitul lumii. EG White a făcut-o în numeroase rânduri.[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]De ce nu te-ai oprit la ce spune Cuvântul Domnului despre profeții mincinoși ? Ce spune El despre profeții mincinoși?

Deut 18.22 “Dacă proorocul vorbește în numele Domnului, dar Cuvântul acela nu se va împlini și nu se va adeveri, atunci nu grăiește Domnul Cuvântul acela, ci-l grăiește proorocul din îndrăzneala lui; nu te teme de el”
Sectanții adventiști nu au nici oscuză. Ei puteau verifica dacă profețiile ”profetei” lor, Ellen White referitoare la sfârșitul lumii s-ar fi împlinit. De ce au umblat după minciuni ? Ce spune Biblia:
1 Tim 4.3 “Căci va veni o vreme când nu vor mai suferi învățătura sănătoasă, ci - dornici să-și desfăteze auzul - își vor căuta învățători după poftele lor. Și își vor întoarce auzul de la adevăr și se vor abate către basme.
Gal 1.8 “Dar chiar dacă noi sau [COLOR=#333333]un înger[/COLOR] din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anathema”
[COLOR=#333333]1 Ioan 4.1 “Iubiților, nu dați crezare oricărui duh, ci cercați duhurile[/COLOR] dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume.”

[/SIZE]
[SIZE=3]De ce sectanții adventiști și-au căutat “învățători după poftele lor”, și au dorit o “altă Evanghelie” decât cea pe care le-a oferit-o Biserica? De ce nu au cercetat duhul demonic al profețiilor eșuate ale Ellenei White și ale celorlalți adventiști?[/SIZE]
[SIZE=3]Încearcă să răspunzi punctual la intrebările de mai sus. Corespunde EG White “profetesa” voastră profilului de profet demonizat creionat de Biblie? Da sau nu? De ce ai trecut cu vederea profețiile eșuate ale fondatoarei sectei voastre? De ce ai trecut cu vederea faptul că mișcarea adventistă a fost fondată nu de Hristos, ci de profețiile mincinoase ale lui William Miller și Samuel Snow și apoi de minciunile Ellenei White? Toti au profetit sfârșitul lumii și s-au înșelat. Pot să dovedesc acest lucru, e arhicunoscut!
E arhicunoscut și arhidovedit și faptul că EG White a furat fragmente întregi din operele unor autori contemorani ai ei pe care le-a inserat în lucrările ei “profetice”, dându-se autoarea lor? Și a făcut asta ca să câștige faimă și putere în rândul sectei.
[/SIZE]
[SIZE=3]Domnule Matad, dacă ai crescut într-o familie de sectanți adventiști și vrei să rămâi fidel tradițiilor tale, de ce încerci să mistifici adevărul și să creezi analogii între Ioan Gură de Aur și EG White, cea care v-a fondat vouă secta și a generat familiei tale un mod de viață diferit de ale creștinilor. Poate să stea “neghina lângă grâu” și minciuna lângă adevăr? Binențeles, o să îmi spui că voi sunteți biblici și că singura voastră autoritate e Scriptura etc[/SIZE]