Citat:
În prealabil postat de danyel
sa dam intregul context
"Dar veți zice: Pentru ce fiul să nu poarte nedreptatea tatălui său? Pentru că iul a făcut ceea ce era drept și legiuit și toate legile Mele le-a ținut și le-a împlinit; de aceea va trăi. Sufletul care păcătuiește va muri. Fiul nu va purta nedreptatea tatălui, și tatăl" Iezechel 18; 19-20)
Vedem aici ca nu este vorba nici de moartea nici de viata fizica, cel ce implineste poruncile ni se spune ca va trai, dar la ce fel de viata se refera? la viata biologica? nu ci la viata duhovniceasca , pt ca daca respecti poruncile nu inseamna ca nu vei mai muri cu moartea fizica ci ca vei trai alaturi de Dumnezeu, vei trai viata duhovniceasca, la fel si versu care spune ca sufletul care v-a pacatui v-a muri, adica va muri fata de Dumnezeu, se v-a despartii de Dumnezeu, o moarte nu fizica ci spirituala, la fel ca atunci cand Domnul ii spune lui Adam "In ziua in care vei manca din pomul oprit, vei muri" dar nu se referea la o moarte biologica ci la una spirituala, la fel e si cu acest vreset, este evident ca cel care pacatuieste este mort, despartit de Dumnezeu, este mort spiritual si duhovniceste, Dupa cum am mai spus, Dumnezeu a facut lucrurile prin cuvant, omul l-a plamadit din lut, dar omul mai are ceva, ceva din Dumnezeu, ceva ce Dumnezeu n-a mai dat nimanui si la nimic altceva decat omului si anume suflare din suflarea Lui, suflare de viata, aceasta suflare de viata este spirituala si nu poate muri nu poate fi supusa mortii materiale , biologice, pt ca este de natura spirituala si atunci cand trupul moare, sufletul se intoarce la Dumnezeu dupa cum spune si Scriptura " Și ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat. (Ecleziastul 12;7) pentru cine vrea sa inteleaga, e clar ca lumina
|
"Sufletul care pacatuieste va muri"(Ezechiel 20:18). Eu am inteles altceva, din acest verset, pus in context. Stim ca in Sfanta Scriptura, expresia "suflet" semnifica si fiinta umana in intregime. In Facerea cap. 2:7, ni se spune ca Dumnezeu l-a facut pe om din tarana si i-a suflat in nari suflare de viata. "SI OMUL S-A FACUT ASTFEL UN SUFLET VIU". Deci, "suflet" inseamna fiinta umana in intregime. La fel se intelege si daca citim verstele din Ezechiel 18:19-20. Se spune despre suflet ca va muri. Ca apoi sa se se vorbeasca despre anumite persoane in intregul lor: tatal, fiul (nu despre sufletul tatalui sau sufletul fiului). Deci, mai pe limba noastra putem traduce versetul din Ezechiel 18:20, in felul urmator: CINE PACATUIESTE ACELA VA MURI (cu totul, nu numai trup sau numai suflet).
Referitor la constienta in timpul mortii: stim ca au avut loc invieri si in timpul cat a fost pe pamant Domnul Iisus Hristos si dupa moartea, invierea si inaltarea Sa la cer. De ce, niciunul din acesti inviati, nu ne-a spus nimic despre ceea ce au vazut ei in moarte? Pentru ca nu au vazut si nu au stiut absolut nimic (asa spune si Sfanta Scriptura). Un mort, ca sa devina constient, trebuie sa fie mai intai inviat de Dumnezeu.