View Single Post
Vechi 18.10.2008, 10:59:21
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Ce parere aveti, cineva care a stat în manastire o perioada, un an si ceva sa zicem si apoi pleaca fara a fi calugarit, e mai bine sa ramâna necasatorit în lume?
Iubite frate, iti spun din experienta mea, am stat un an in mre (5dec2006-1ian2008), dar atat de rau imi pare ca am plecat de nu-ti poti inchipui ce mustrari de constiinta am... si ce rau ma simt ca am plecat din Mre... Mai am un an de facultate, licenta, apoi MANASTIIIIREAAA....

ORICINE PLEACA DIN MANASTIRE, NU ARE LINISTE!!! Chiar de spune si sustine cineva ca se simte bine dupa ce a plecat din Mre, acela se minte pe sine! Nu exista calugar linistit in lume!!! Mai ales daca a si depus fagaduintele monahale si pleaca... E ingrozitor ce poate suferi un "fost" calugar!!! "Mai bine nu s-ar fi nascut" decat sa se "lepede" de Mirele HRISTOS!!! Si chiar de se va casatori, aceea NU este Taina pt El!!! (am postat cateva canoane mai sus legat de acest subiect)
Stiu un Ieromonah ce s-a casatorit cu o maica si au trei copii, dar nu au CASA si nici servici!! Nu pot sta nicaieri, umbla cu copii din casa in casa pt ca stau o sapt doua si se iveste ceva si trebuie sa plece... si copiii bolnavi... astia sunt copii din DESFRANARE!!! Mania lui Dumnezeu este peste un calugar ce a calcat FAGADUINTELE monahale! Din viata traita-n Mre, plus inainte cat am stat in Mre, inca 8ani (dar nu ca frate, ci mergeam vacanta de vacanta si in tp scolii cat puteam de des) cunosc N probleme de genu asta! Dar daca am judecat si eu pe cineva, iata ca Dzeu m-a pedepsit... Dar tot in Mre ma intorc!!! Dumnezeu sa ne miluiasca pe toti!!!
Reply With Quote