Citat:
În prealabil postat de piedonee
.....da observ ca ai postat canoanele monahului dar daca stau bine si ma gandesc si crestinul de rand are 10 porunci de respectat....tu leai incalcat vreo data in viata?si cred ca da.....nu ai nici o scuza.....sau poate ai ca esti om si din ceea ce e omenesc nu e nimic strain mie deci si caligarul la randul lui e OM si de aceea mai gresec uni si nu trebie repede sa aratam ce au ei de facut ei stiu prea bine ce au dar din neputinta fireasca mai calca stranb dar atata timp cat si crestinul cand se boteaza adica se increstineaza depune juramant ca detraeste va fi a lui Hristos de va trece dincolo de mormant tot a lui Hristos si e DATOR sa respecte cele 10 porunci si etc.....dar noi ca crestini le respectam?iti zic eu NU asa cum scrie la carte ca daca leam fi respectat nu ar fi mai existat URA intre religi,pt ca daca cade un om in strada nul intrebam caruia Dumnezeu se inchina ii sarim in ajutor.....dar la crestini daca vede un de alta religie si stie ca e de alta confesiune nici macar nu se uita la el ...dar in schinb ne batem cu pumnul in piect suntem crestini .....cu numele.....de aici vreu sa amintesc sa mai vedem si ce avem noi voie si ce nu......
|
PORUNCA NOUA VA DAU VOUA: SA VA IUBITI UNUL PE ALTUL PRECUM EU VAM IUBIT PE VOI! INTRU ACEASTA VOR CUNOASTE TOTI CA SUNTETI UCENICII MEI, DE VETI AVEA DRAGOSTE INTRE VOI!!!
ACEASTA CUPRINDE TOATA LEGEA (veche, inclusiv Decalogul) SI PROOROCII!!!
Soro, nu am facut altceva decat sa arat ce canoane sunt pt un calugar iesit dinMre, pt ca asta e Subiectul si pt ca se dau N pareri, dar nu e NIMIC CONCRET!!! Eu sunt cam aspru de fel, si ma tin de "randuiala" (cum se spune) dar avem in Cadrul BOR
Princiupiul ICONOMIEI, pe care il aplica Biserica si Slujitorii ei cu credinciosii, pt ca si Dl XC daca ar lua dupa
DREPTATE nu am mai trai niciunul si nici nu ne-am mai mantui, dar
MARE ESTE IUBIREA LUI PT NOI! "Pe cat sunt departe cerul de pamant, atat de mare este MILA Lui spre cei ce se tem de El. Pe cat sunt departe rasariturile de apusuri, a departat de la noi faradelegile noastre!" PSalmul 102