Draga Tudor,
Cu durere in suflet, dar si cu nadejde ca Dumnezeu le ingaduie toate cu un folos, as vrea sa-ti spun cateva lucruri. In primul rand as vrea sa stii ca e greu intr-un fel pentru mine sa-ti scriu pe net despre o problema de o astfel de gravitate. Eu cred ca in primul rand ar fi trebuit sa apelati la cineva care sa va ajute pe amandoi ca familie. Si acel cineva ar fi trebuit sa fie nasii, sau un duhovnic bun. Insa ajutorul sa stii ca nu intotdeauna inseamna ca cineva (un duhovnic ) doar sa te mangaie in durerea ta fara a vedea daca fiecare dintre cei doi au fost responsabili inainte de a se intampla astfel de drame. Pentru ca eu nu cred doar, intr-o singura vinovatie intr-o relatie normala. O relatie normala inseamna cand amandoi se iubesc si se casatoresc din dragoste avand acelasi scop, mantuirea ( vorbim despre o familie crestina, nu? ). Daca s-a ajuns aici din pacate undeva s-a gresit inainte. Daca sotia ta a alunecat pe o astfel de nefericita panta undeva inainte ar trebui cercetate cauzele pentru care s-a ajuns aici. Situatia e complexa si nu poate fi superficial tratata si e mult de lucru.
Din pacate eu nu cred ca e tocmai normal sa incepem sa analizam detalii pe forum sau cel putin nu public si nu de la distanta. Cauta degraba un duhovnic, dar un duhovnic foarte bun, daca se poate preot de mir. Avand familie, lucrul acesta poate constitui un avantaj in problema ta. Dar este necesar sa se incerce pentru a nu suferi cei doi copii. Ei pot ramane cu traume sufletesti grave iar vina o sa o purtati amandoi deopotriva. Nu vreau sa te inspaimant si sa mai adaug durere pe durerea ta dar nu te pot lasa nici intr-un nerealism total distructiv si nebenefic. Dimpreuna cu rugaciunea pe care o faci in momentele acestea e nevoie si de a ajunge si identifica cum spuneam radacina de unde a plecat totul. Te vei mira si tu ce va iesi la iveala...Sa ne rugam toti cei care am scris pe forum pentru thudor...indiferent care i-ar fi numele. Domnul il stie si conteaza intentia noastra.
Pr. Marius
|