18.10.2008, 21:11:21
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 05.10.2008
Locație: undeva departe
|
|
Rugaciuni de pe marginea lacului:Sf Nicolae Velimirovici
[SIZE=2] [/SIZE]
[SIZE=2]La amiaza copiii se aduna langa lac, spre a se imbaia in soare si in[/SIZE]
[SIZE=2]apa.[/SIZE]
[SIZE=2]O, Doamne, cum se minuneaza intreaga natura de neprihanire! Incordati[/SIZE]
[SIZE=2]si indurerati ostenitori in prezenta pacatosilor- lacul si soarele se[/SIZE]
[SIZE=2]transfigureaza in prezenta copiilor. Ce templu superb al Domnului[/SIZE]
[SIZE=2]devine lacul cand copiii sunt intr-ansul si ce preot sfant devine[/SIZE]
[SIZE=2]soarele cand razele sale se intrepatrund cu razele sufletelor[/SIZE]
[SIZE=2]copiilor.[/SIZE]
[SIZE=2]“Lasati copiii sa vina la Mine” sopteste intreaga natura “iar voi veti[/SIZE]
[SIZE=2]intelege ca Eu insumi sunt tot un copil. Pentru cei fara de suflet Eu[/SIZE]
[SIZE=2]par a fi fara de suflet, dar pentru sfinti Eu sunt altar. Oricine[/SIZE]
[SIZE=2]cauta fiara in mine, i se va trimite o fiara; oricine Il cauta pe[/SIZE]
[SIZE=2]Dumnezeu in mine, i se va arata Dumnezeu. Pacatosii ma numesc[/SIZE]
[SIZE=2]macelarie, cei drepti ma numesc altar de jertfa. Numai catre[/SIZE]
[SIZE=2]nevinovatie ma arat Eu ca nevinovatie si numai copiilor lui Dumnezeu[/SIZE]
[SIZE=2]ma descopar Eu drept copil al lui Dumnezeu.”[/SIZE]
[SIZE=2]“Lasati copiii sa vina la Mine” exclama Fiul Fecioarei si doar copiii[/SIZE]
[SIZE=2]vin la El. Cei care-i impiedica pe copii sa vina la Fiul lui Dumnezeu[/SIZE]
[SIZE=2]se vor invrednici de focul iadului, fiindca nici ei insisi nu se duc[/SIZE]
[SIZE=2]la El si nici altora nu le ingaduie sa vina la El.[/SIZE]
[SIZE=2]“De ce pe copii, o, Doamne, de ce ii cauti pe copii?” cei ce sunt[/SIZE]
[SIZE=2]facuti si nu nascuti intreaba pe Cel care a fost nascut si nu facut.[/SIZE]
[SIZE=2]Astfel de oameni sunt facuti si nu nascuti, ca statuile de piatra si[/SIZE]
[SIZE=2]sunt miscati de vanturile lumii. Dar Cel Ce este nascut si nu facut se[/SIZE]
[SIZE=2]misca cu viata inlauntru si vanturile lumii fug de la El.[/SIZE]
[SIZE=2]“Fiindca Eu Insumi sunt tot copil, din aceasta pricina caut copiii.[/SIZE]
[SIZE=2]Impostorii vad un impostor in Mine, ateii vad un ateu si cei de la[/SIZE]
[SIZE=2]conducere vad in Mine pe unul care le uzurpa autoritatea. Fariseii[/SIZE]
[SIZE=2]intreaba: “Cine este acest om?” si nu pot rezolva intrebarea, in vreme[/SIZE]
[SIZE=2]ce inteleptii acestei lumi Ma socotesc dupa propria lor intelepciune[/SIZE]
[SIZE=2]lumeasca.[/SIZE]
[SIZE=2]Doar copiii Ma recunosc, caci si Eu sunt tot copil. Ca si copil, Eu nu[/SIZE]
[SIZE=2]sunt al Meu propriu si tot ca si copil nu caut slava pentru Mine. Ca[/SIZE]
[SIZE=2]si copil Eu nu cuget nimic de la Mine[/SIZE]
[SIZE=2]Insumi. In schimb, ca si copil, Ma gandesc la ceea ce M-a invatat[/SIZE]
[SIZE=2]Tatal Meu si graiesc ceea ce aud si fac ceea ce vad.[/SIZE]
[SIZE=2]Copiii inceteaza de a mai fi copii, dar Eu nu incetez vreodata de a fi[/SIZE]
[SIZE=2]copil. Copiii inceteaza de a mai fi copii din pricina calauzitorilor[/SIZE]
[SIZE=2]lor vicleni si a intelepciunii acelor calauze care te fac batran,[/SIZE]
[SIZE=2]bolnav si mort. Oricine vine la Mine, chiar daca a fost imbatranit de[/SIZE]
[SIZE=2]lume, Eu il voi face copil si ca si copil el vesnic va domni intru[/SIZE]
[SIZE=2]Imparatia[/SIZE]
[SIZE=2]Mea, la care batranii lumii nu au acces.[/SIZE]
[SIZE=2]Va spun ca imparatia Mea este o imparatie a copiilor.[/SIZE]
[SIZE=2]Cu adevarat, cei ce sunt facuti nu vor vedea lumina imparatiei lui[/SIZE]
[SIZE=2]Dumnezeu, ci numai cei ce sunt nascuti. Orice este al Meu, orice este[/SIZE]
[SIZE=2]precum sunt Eu, aceasta va fi cu Mine.[/SIZE]
[SIZE=2]Statuile din piatra pe care vanturile lumii le misca vor fi sfaramate,[/SIZE]
[SIZE=2]iar praful lor va fi purtat de vanturi. Dar copiii care se misca cu[/SIZE]
[SIZE=2]viata inlauntrul lor, vor intra in viata vesnica”.[/SIZE]
[SIZE=2]O, Prea Minunate Doamne, Vesnicule Copil al Sfintei Triade, ajuta-ma[/SIZE]
[SIZE=2]cu nevinovatia Ta, cea mai mare putere din univers, sa ma nasc de la[/SIZE]
[SIZE=2]Duhul Sfant.[/SIZE]
[SIZE=2]Fie ca nu cumva sa fiu facut de aceasta lume ca o statuie de piatra[/SIZE]
[SIZE=2]spre a fi sfaramata si imprastiata de vant.[/SIZE]
[SIZE=2]Fie ca mai degraba sa fiu ca un tanar nascut, nedespartit de Tine in[/SIZE]
[SIZE=2]vesnicie.[/SIZE]
[SIZE=2]O, Imparate al nevinovatiei si al tuturor celor neprihaniti.[/SIZE]
|