Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha
Inteleg; totusi sa vedem ce scrie in biblie:
"Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, cap. 11
24. Și, mulțumind, a frânt și a zis: Luați, mâncați; acesta este trupul Meu care se frânge pentru voi. Aceasta să faceți spre pomenirea Mea.
Sfanta Evanghelie după Luca, Cap. 22
19. Și luând pâinea, mulțumind, a frânt și le-a dat lor, zicând: Acesta este Trupul Meu care se dă pentru voi; aceasta să faceți spre pomenirea Mea.
Sfânta Evanghelie după Marcu, Cap. 14
22. Și, mâncând ei, a luat Iisus pâine și binecuvântând, a frânt și le-a dat lor și a zis: Luați, mâncați, acesta este Trupul Meu."
Nu am gasit nicaieri ca scrie: acesta este simbolul trupului Meu, ci acesta ESTE trupul Meu.
De ce sa transformam in simbol, ceea ce este cu adevarat. Daca pot primi Trupul si Sangele Domnului, de ce sa ma multumesc doar cu un simbol?!?
|
Este adevarat ca Domnul Iisus Hristos nu a spus nimic despre vre-un simbol. Dar El era prezent in acea sala cu trupul sau. Cand le-a dat ucenicilor painea si le-a spus "Luati, mancati, acesta este trupul meu", nu putem spune ca painea s-a transformat in trup. Adevaratul trup era prezent chiar acolo.
Este un mod de interpretare. Eu nu fac decat sa va infatises anumite aspecte ale gandirii si pacticilor nostre. Dvs. le judecati cum credeti de cuviinta.
P.S. Chiar daca Cina Domnului la adventisti are o infatisare mai simpla, asta nu inseamna ca nu are un caracter sacru.
P.S.2. Un fapt important care are loc atunci cad se ia Cina Domnului este si "actul umilintei", adica spalarea piciorelor. Este un exemplu si o datorie despre care ne-a invatat insusi Domnul Iisus Hristos (Ioan 13:4-17)"Deci, daca Eu, Domnul si Invatatorul vostru, v-am spalat piciorele si voi sunteti datori sa va spalati piciorele unii altora"-vers 14.