Subiect: Caut Ajutor
View Single Post
Vechi 19.10.2008, 12:58:23
Askeladd Askeladd is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.06.2008
Implicit

Off... grea situatia.

Pentru mine este destul de evident, ca pentru sotia dvs, viata sexuala nu o mai satisface. Activitatea a incetinit, este aproape inexistenta, si totusi sotia face aluzii la o relatie cu altcineva.

Asta NU inseamna ca are pe altcineva, chiar cred ca se refera la asa ceva doar in mod ipotetic.In plus, faptul ca v-a povestit despre gandurile ei, inseamna ca tine mult la dvs. Nu stiu in ce masura pot sa vorbesc de iubire, deoarece informatiile date de dvs sunt cam vagi. Daca va uitati in inima voastra, aflati raspunsul.

Activitatea sexuala face parte din viata sanatoasa a unui cuplu si vad ca si ea crede asta: Faptul ca se gandeste la o relatie ipotetica cu o alta persoana... faptul ca se gandeste ca ati vrea si dvs, ceea ce ea nu va poate oferi si va permite sa aveti o alta relatie. De ce nu este multumita cu relatia in casatorie? Nu pot sa raspund la asta... asta este o chestiune intima intre dvs si sotie. Dar stiu ca nu trebuie sa va enervati si nu trebuie sa acuzati daca vreti sa rezolvati problema.

Trecutul este in trecut. Oamenii au tendinta sa fie captati de micile(sau marile) dureri din trecut si sa se acuze reciproc, sa-i aminteasca celuilalt cu ce au gresit. Spera ca daca pot sa plaseze vina pe celalalt, problema se va rezolva. Insa nu conteaza cine are vina, cine cu ce a gresit.

Conteaza, dupa cum se spune si in Biblie, sa putem sa lasam incarcatura emotionala in trecut, sa iertam semenii nostrii fara sa asteptam ceva in schimb (fie recunostinta pentru efortul iertarii, sau o schimbare in urma iertarii). Trebuie sa iertati fara sa cereti nimic, sa fiti generos si modest.

Nu zic, ca va fi usor, fiindca nu va fi. Nu zic nici sunteti nevoit sa incercati asa ceva singur. Este de ajutor un confidant - un duhovnic sau un terapeut - in fond, cineva care sa va ascute grijile si sa nu va judece. E surprinzator cum ne trimite Dumnezeu solutia cea buna, daca avem curajul sa vorbim despre problemele noastre.

Dar daca sfatul meu vi se pare general, sa stiti ca este primul pas in solutionarea problemei. Fara iertare neconditionata nu se poate merge mai departe.

Pasul urmator, mai concret, ar fi sa vorbiti cu sotia dvs. Stiu, este dureros si aveti impresia ca nu ajungeti nicaieri, insa daca evitati problema prin divort. Nu trebuie sa va enervati pe ea, ci sa-i dati o sansa sa-si verse sufletul si dvs sa va analizati sentimentele si sa faceti la fel (si dupa o asemenea discutie sa nu sariti la concluzii, ci sa luati o mica pauza sa va ganditi despre cele auzite. Asta este important). De multe ori ajuta daca este prezenta la discutie o terta persoana (duhovnic, terapeut), care sa va ajute sa nu va impiedicati de acuzatii si intepaturi. Aveti incredere.

Parerea mea este, ca exista o problema in viata dvs (ori sexuala, ori casnica), care a ramas nespusa si trebuie revelata. Problema asta originala, a dus la alte probleme in casnicie. Insa cred ca ea tine mult la dvs si casnicia poate fi salvata. Pentru a o salva, trebuie sa mergeti in intampinarea sotiei si sa o lasati sa vi se deschida. Dupa ce aflati problema, sa nu va amarati.

Este un lucru bun, daca aflati ce este, fiindca aveti minunata ocazie de a ierta si de a o rezolva. Trebuie sa aveti rabdare, chiar daca pare frustrant.

Rugati-va pentru intelegere si rabdare. Rugati-va pentru sotia dvs, rugati-va ca ea sa va inteleaga si ca dvs sa o puteti intelege pe ea. Si incercati sa comunicati fara sa sariti la prima concluzie(incercati sa nu aveti nici o concuzie, pana nu ati auzit toti si v-ati gandit mult asupra problemei).

Puteti sa va scrieti sentimentele intr-o scrisoare, daca vreti sa aveti posibilitatea sa va exprimati fara a fi intrerupt. Puteti sa vorbiti cu o a treia persoana, dar nu fugiti de problema.

Sper sa va ajute bunul Dumnezeu si sa va impacati.
Reply With Quote