View Single Post
Vechi 20.10.2008, 19:30:54
razvan_m
Guest

Implicit

Sora ispita_ta,

Chiar un episcop al Mitropoliei Ortodoxe de Milano si Aquilea care e in comuniune cu Biserica Ortodoxa Greaca de Stil Vechi, PS Avondios, episcop vicar al acestei Mitropolii Ortodoxe si episcop de Como, ce a vietuit si la Sfantul Munte Athos, afirma, citat din memorie, "calendarul nu este dogma si nici capatai teologic in Biserica". Cu alte cuvinte, Prea Sfintia Sa [cred ca] afirma ca schisma mihailita/stilista de la 1924 nu-si avea motivul. Daca voi, mihailitii, ati fi ramas in BOR, prin presiunea suplimentara mediatica si de alt gen, ati fi putut contribui la revenirea BOR la calendarul iulian. Insa ati preferat sa ascultati cativa preoti zeloti si sa intrati in schisma, ascultare in lipsa careia nu ar mai fi curs atata sange nevinovat din partea voastra. Voi spuneti ca acesta a fost pretul apararii dreptei voastre credinte. Ati fi contribuit cu siguranta in mod mai eficient la apararea dreptei credinte dinlauntrul BOR si nu din afara ei. Apoi aceasta "dreapta credinta" nu mai e atat de dreapta, cata vreme si nou-stilistii si vechi-stilistii s-au facut parti atator erezii venite de la madulare arhieresti din sanul Bisericii Ortodoxe Universale a lui Hristos, incepand cu secolul al XVIII-lea dupa cum am mai amintit in mesajul in care am enumerat 16 asemenea devieri de la adevarata dreapta-credinta. Nici eu, pacatosul si fatarnicul, nu mai cred in Patriarhul BOR Daniel Ciobotea, dar nici nu fac schisma de BOR, ci stau si-l critic si-l fac in toate felurile pe un asemenea eretic si nici nu ar fi de mirare daca vreun oarecare preot ortodox sau mai multi s-ar ruga pentru afurisirea acestuia, fapt concordant cu prevederile Canoanelor 45-46 ale Sfintilor Apostoli. Dar, cand vad cu cata inversunare isi fanatizeaza preotii vostri turma impotriva celor de pe nou, nici cu asta nu pot fi de acord, caci a fanatiza in mod constient pe cineva asupra altcuiva denota lipsa totala de smerenie si de dragoste crestina. Sora, chiar crezi ca atat de multi crestini ortodocsi de pe stil nou impartasesc linia extremist-ecumenista a lui Daniel Ciobotea care pe 8 iulie indemna la redefinirea dogmelor ortodoxe pentru a ne apropia de Biserica Satanei Infailibile de la Vatican in actiune caritabil-sociale? Nici 10% dintre neo-ortodocsi, cum ne numesti fratia ta, nu impartasesc acesta atitudine provocator-satanica a lui Ciobotea impotriva prevederilor Sfintelor Canoane ale Sinoadelor Ecumenice ale Bisericii Primare a lui Hristos. Dar ramanem totusi in BOR spre a ne razboi fara mila cu astfel de ierarhi pro-ecumenisti...

Doamne ajuta!

Razvan