View Single Post
Vechi 20.10.2008, 20:55:10
razvan_m
Guest

Implicit

ispita_ta a scris:
Citat:
mda...banuiesc de cine ai fost informat in legatura cu mitropolia din Grecia si PS Avondios.... doar ca a "uitat" (intetionat) sa te anunte ca respectivul mitropolit s-a rupt de cei cu care suntem in comuniune...pe motive lumesti, bineinteles.
iar faptul ca "calendarul nu este dogma si nici capatai teologic in Biserica" o marturisim si noi... tocmai de aceea suntem convinsi ca nu-si avea rostul o schisma in Biserica (si vorbesc de Biserica ca intreg, nu doar BOR) din cauza unui neinsemnat calendar...
E aproape de neinteles ce fratia ta, sora, doresti sa exprimi in prima fraza: de cine am fost informat despre zisele PS Avondios? Am gasit citatul pe forumul Pr. Hristofor: http://duhovnicesc.forumer.ro , unde mai posteaza din cand in cand si episcopul vicar al Mitropoliei Ortodoxe de Milano si Aquilea. Daca tu crezi ca fratele Rafael[Emanuel] mi-a dat citatul, te inseli, pentru ca am postat si eu o vreme pe acel forum ortodox. doar ca a "uitat" (intetionat) sa te anunte ca respectivul mitropolit s-a rupt de cei cu care suntem in comuniune...pe motive lumesti, bineinteles. De cine s-a rupt Prea Sfintitul Avondios, de Mitropolia Ortodoxa de Stil Vechi a Greciei? In niciun caz. Caci PS Avondios s-a retras, preot al BOR fiind, la un schit de la Sfantul Munte Athos, iar dupa un an de vietuire acolo, a ajuns la Mitropolia Ortodoxa de Milano care-i in comuniune cu Biserica Ortodoxa de Stil Vechi din Grecia, care Biserica nu este in comuniune cu al vostru Sinod de Rezistenta al lui Chiprian, ce a fost caterisit o data de BO de stil nou din Grecia si inca de doua ori de BO de stil vechi din Grecia. Cu acest caterisit si cu Sinodul lui de rezistenta sunteti voi mihailitii in comuniune? Atunci, afla , sora, ca PS Avondios si intreaga Mitropolie Ortodoxa de Milano este in comuniune cu Biserica Rusa din Afara Granitelor, ROCOR, care l-a dat si pe Sfantul Ioan Maximovici. Nu stiu despre ce motive lumesti de a se fi despartit de sinodul lui Chiprian a avut PS Avondios, insa Sfintia sa nu a avut de-a face nici macar o singura data cu sinodul de rezistenta al de trei ori caterisitului Chiprian. Iar faptul ca a fost caterisit de doua ori numai de BO de Stil Vechi a Greciei, ar trebui sa te puna in alerta asupra moralitatii spirituale a acestui triplu caterisit Chiprian...
Am asa o impresie, nu stiu de ce, ca o sa-l vorbesti de rau si pe PS Avondios, daca nu deja l-ai si vorbit, afirmand ca s-a rupt de sinodul lui Chiprian, cu care nici macar o singura data PS Avondios nu a fost in comuniune. A nu se uita, sora: BO de stil vechi a Greciei nu inseamna acelasi lucru cu sinodul vesnicului aflat in rezistenta episcop tri-caterisit Chiprian, in rezistenta si fata de BO Autocefala a Greciei, cat si fata de BO de Stil Vechi a Greciei. Adica, vezi Doamne, el singur, cel drept, impotriva tuturor celorlalti care sunt strambi in credinta, cu totii, inclusiv Sfantul Munte Athos.