ispita_ta a scris:
Citat:
tu gandesti ce spui? caterisit de 3 ori?! cine a mai pomenit? sau cine a mai pomenit de validitatea caterisirii unui sinod schismatic/ eretic?
ti-as putea raspunde printr-o singura fraza la toata nelamurirea ta, dar mi-e asa o sila cand vad ca de fapt pe tine nu te intereseaza adevarul, il ocolesti si raspunzi numai ce-ti convine...
du-te pe forumul lui Veniamin si lasa-te indoctrinat de el... observ ca tu crezi mai usor ce spune un oarecare apostat...
|
Nu pr. Veniamin a spus asa ceva despre episcopul Chiprian, ci chiar PS Avondios, care este in comuniune cu ROCOR si cu Biserica de Stil Vechi a Greciei. Eu doar am preluat spusele. PS Avondios cred ca-ti poate dovedi cu documente sau cu trimiteri la documente despre tripla caterisire a episcopului Chiprian. Sora, si de ce, ma rog, Veniamin sau PS Avondios este/sunt apostati? sau care din ei e apostatul, daca-i vorba numai de unul? Stiu ca ai mai avut discutii in contradictoriu asta vara pe acest forum cu Pr. Hristofor/Veniamin si ca-l acuzai de nu mai tin minte ce lucru si ca el zicea ca acel fapt e de domeniul trecutului, etc. Dar, o discutie in contradictoriu nu inseamna ca partenerul de conversatie care nu-i de acord cu ideile tale trebuie sa fie si [un oarecare] apostat... Concret, ce acuzatii de apostazie ii aduci Pr. Veniamin sau PS Avondios? Bisericile celor doi ierarhi sunt in comuniune incepand din aceasta vara [de la sfarsitul lunii iunie], iar ambele sunt in comuniune cu ROCOR. De unde si pana unde, vezi, sora, apostazia? Sau in ce consta ea? Sau e doar o acuzatie ca atatea altele, ce nu poate fi dovedita?