[quote=Iustin32;96556],, Care Scriptura? Vechiul Testament. Iata raspunsul Mantuitorului:
Sa trecem peste cuvintele magulitoare care m-i le adresezi.
Scriptura este VT+NT ,altfel nu au sens . Nu poti renunta la niciuna.
VT iti descopera Legea prin care recunosti pacatul,si care prooroceste venirea lui Mesia, iar NT implineste Legea prin Isus Hristos ,ne aduce mintuirea prin harul Domnului bazata pe credinta noastra.Nu poti beneficia de har daca faci pacate mereu ,adica incalcind Legea.Daca nu ai Lege nu ai pacat.
54. Cel ce mananca trupul Meu si bea sangele Meu are viata vesnica, si Eu il voi invia in ziua cea de apoi.
- ziua cea de apoi este a doua venire pe norii cerului
Spunea Mintuitorul :Tu cum citesti aici...
ref Sf Ap Pavel:
Tu nu simti citeodata ca vrei sa scapi de trupul acesta care vrea sa faca numai ce-i place ,numai de ce vrea mintea ta nu?
Tu vrei sa fii credincios ,dar gura vrea ceva,piciorul altceva ,mina altceva.
Pavel vrea sa fie cu DOmnul ,vrea sa fie in El. Cine nu ar vrea asta .
Dar nu rezulta ca vrea ca sufletul sa se desparta sa traiasca independent(doar daca as doresti tu). Se refera in primul rind la credinta,care te ajuta sa traiesti si in trup,la fel de bine ca si cind nu l-ai avea.
Importanta este viata in Hristos dupa cum Pavel spune.
Pavel are dileme ca oricare din noi.Dar el era viu ,nu mort.
Starea de adormire din moarte ,este ca somnul obisnuit in sensul ca nu mai stii nimic ,nu mai simti nimic, pt ca nu mai ai madulare cu care sa simti.
Curios ca si oamenii de stiinta de azi iti vor spune ca nu mai simti nu mai vezi nimic dupa moarte.Asta nu mai e filozofie.
|