Lui Heruvim
Sa spunem ca as intelege dorinta de a scoate icoanele din scoli. Cei de alte religii s-ar simti lezati. In fine, democratic ar fi ca si alte culte religioase sa isi poata afisa insemnele lor, daca in scoala exista astfel de reprezentanti. Ok! Poate as fi de acord, dar cea mai banala intrebare: le-a cerut cineva parerea elevilor si parintilor lor? Nu asta inseamna democratie, puterea e in mana poporului? Numai daca ma gandesc bine, la vot, conteaza decizia majoritatii, chiar daca majoritatea e jumatate +1. In cazul de fata, nu vreau sa spun 80-90%, ca ar fi exagerat, dar cred ca 60% din oameni nu sunt de acord cu scoaterea icoanelor din scoli. Unde e democratia si decizia majoritatii?
Cea de-a doua problema, mai grava, dupa parerea mea, nu e discutia despre a scoate sau nu icoanele din scoli. Intr-o anumita masura, ar putea fi acceptata - sa spunem ca as fi de acord cu ea. Dar ce ma deranjeaza e ca vor sa ne oblige sa nu mai purtam nici macar o cruciulita la gat. Asta nu inseamna ingradirea libertatii de exprimare? Am dreptul sa imi exprim convingerile. Asa cum trebuie sa il accept pe cel tatuat, cu piercinguri in nas si in limba, cum trebuie sa accept ca o femeie musulmana va merge acoperita complet, trebuie ca si ei sa-mi accepte o banala cruciulita. Aceasta incercare m-a dus la concluzia ca se doreste cenzura si, prin urmare nu pot accepta nici prima varianta de a scoate icoanele din scoli. Dincolo de a fi o fanatica, eu imi imaginez ca am capacitatea de a rationa. Nu stiu, poate ma insel!