View Single Post
Vechi 22.10.2008, 22:08:48
Anca-Miha
Guest

Implicit Banuieli...infirmate

Citat:
Īn prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Banuind ca la subiectul Sfanta Impartasanie au fost epuizate aproape toate argumentele
Drept sa-ti spun nici nu am inceput inca cu argumentele, atatea ar fi de spus despre Sfanta Impartasanie.

Citat:
ma gandeam sa trec la o alta problema pe care ati ridicat-o: metoda de a explica Biblia cu Biblia. Consider ca este cea mai buna metoda de a intelege corect Sfanta Scriptura.
Chiar te rog. Sa vedem cum functioneaza.

Citat:
Daca vreti sa sugerati o metoda mai buna, si anume scrierile Sfintilor Parinti, vreau sa va spun o constatare. Scrierile Sfintilor Parinti au credibilitate partiala, chiar si in lumea ortodoxa. Bogadan Mateciuc, nu mai stiu in ce lucrare (dar pot gasi), facea afirmatia ca si Sfintii Parinti pot gresi. Aceeasi afirmatie, a facut-o pe acest forum, un participant destul de pregatit (Iustin 32), cand a fost vorba de o invatatura a Sfantului Iustin Martirul.
Da, ai dreptate, ca si Sfintii Parinti au facut greseli, dar aceste greseli sunt cunoscute si suntem atentionati asupra lor. Asta insa nu inseamna ca toata opera lor este buna de aruncat la gunoi, ci ca trebuie sa evitam a citi anumite parti din scrierile lor. Deci credibilitatea lor nu este afectata.
Aceste greseli s-au facut cu toate ca Sfintii Parinti au fost inspirati de Duhul Sfant. Respingand cele scrise sub inspiratia Duhului Sfant, precum si nerecunoasterea Sfintilor, duce la cel mai greu pacat, si anume cel impotriva Duhului Sfant, care stiti bine ca nu se iarta.
In schimb credeti cu tarie ceea ce ganditi voi, cu mintea voastra. Nu v-ati pus problema ca si voi puteti gresi, daca chiar si Sfintii au gresit?!?

Citat:
Banuiesc ca prin problema ridicata ati incercat doar sa-i puneti in incurcatura pe protestanti cu metoda lor de a explica Biblia cu Biblia. Cred ca nu v-ati indoit nici o clipa ca Dumnezeul plin de dragoste infatisat in Noul Testament este acelasi Dumnezeu din Vechiul Testament.
Banuiala ta ascunde un gand rau. Nu, am dat acest exemplu pentru ca am citit ce a scris Pr. Nicolae Steinhard despre superioritatea NT. NT nu numai ca nu anuleaza Legea, dar o ridica la un nivel superior, datorita dragostei pe care ne-a aratat-o Mantuitorul, si pe care ne-a dat-o ca pe o porunca.

Citat:
Daca doriti sa gasesc versete pentru a argumenta cu Vechiul Testament invatatura "iubiti pe vrajmasii vostrii", am sa incerc sa o fac.
Da, chiar te rog. Si poate gasesti in VT niste versete, din care sa reiasa ca a suspecta pe cineva pe nedrept nu e altceva decat lipsa de dragoste pentru aproapele.
Reply With Quote