[quote=Anca-Miha;96956]marmat, si cand va apare semnul crucii pe cer, ce veti face? Nu-l veti lua in seama?!?
Pot sa-ti spun ca semnul crucii a aparut deja la eclipsa din 1999, cand soarele era total acoperit; s-a vazut semnul crucii deasupra soarelui. Era de culoarea stelelor.
Semnul crucii s-a mai vazut si cu alte ocazii; deci ortodocsii nu vorbesc din imaginatie.
quote]
Anca ,eu sint sigur ca tu esti sincera in credinta ta .Dar ,tu avind in minte mereu lucrurile le inveti si la adopti in viata ta ,e normal ca te vei gindi ,vei visa ,vei identifica aceste semne in multe locuri si obiecte.
Eu privesc lucrurile din punct de vedere al constiintei ,al caracterului ,al gindirii pentru ca Satana in primul rind acolo ataca cel mai mult .
Si cred ca doar credinta in puterea mintuitoare a Domnului te poate apara ,si nu un obiect sfintit .E o diferenta de cum privesti si intelegi.
Marele reformator Luther si-a dat seama de acest lucru .A petrecut ani intregi dupa canoanele catolice .Pina a ajuns sa citeasca Scriptura .Si a inceput sa-l vada pe Hristos,sa gaseasca o cale catre El.
Pentru ca Scriptura iti vorbeste ,te face sa gindesti ,sa-ti pui intrebari si sa-ti maresti credinta .
Credinta e mai puternica decit ritualul ,si obiectele folosite la inchinare. Credinta poate muta muntii. Pt ca vei gasi o metoda sa muti muntii. Asa ne definim noi oamenii fata de animale . Omul gindeste.
De aceea Satana ataca in primul rind gindirea .Te face sa te increzi intii pe de laturi ,iti atrage mereu privirea de la Isus.
De aceea Domnul a ridicat sarpele in pustie ,pt ca Fiul Omului va fi ridicat pe cruce ,pt ca oricine va privi la El sa gaseasca pacea in El.
EL ne sustine cu privirea ,astfel incit sa nu privim spre Satana ,ca sa nu putem fi controlati in gindire si apoi in credinta.
Pentru acest motiv eu nu am putut de mic copil sa inteleg si sa accept sa ma inchin la icoane si moaste.
Asta e o convingere puternica si de aceea nu am putut sa ramin in ortodoxie ,cind am ales sa devin crestin.
Pentru ca am cautat intii in ortodoxie si dupa aceea in alta parte.
De aceea indemn pe oricine sa-l caute intii pe Isus ,inaintea multitudinii de ritualuri. Isus asa cum e El si nu cum il prezinta diversele dogme si teologii .Si El e reprezentat complet in Scriptura . De aici vine conceptul Sola Scriptura . Pt ca ea il descopere pe Isus ,Fiul Omului ,care la rindul lui ni-l descopera pe Tatal ,cu ajutorul Duhului Sfint.
Domnul sa-ti dea pacea Lui.
Ioan 16,33
|