Citat:
Īn prealabil postat de razvan_m
ancah a scris:
Sora Anca,
Romania a avut parte la mijlocul si sfarsitul deceniului al patrulea al secolului trecut de niste falsi prooroci, cum bine spunea parintele Negroponte, citandu-l in aceasta categorie pe Petrache Lupu. Imi spune gandul ca, dupa tot ce am citit despre Vasilica Gurau, o alta vizionara de la mijlocul acelui deceniu [viitoarea maica Veronica, stareta a chinoviei Manastirii Vladimiresti, jud. Tecuci, astazi, jud. Galati]Galati]ca si aceasta poate fi inclusa in aceeasi categorie [a se citi despre acest subiect delicat la tema "Mari Duhovnici si Predicile lor", topicul "Pr. Ioan Iovan"]. Ba mai mult, fapta acestei maici eretice [ale carei "viziuni" nu se potrivesc in niciun caz cu invatatura Sfintei Biserici Ortodoxe] si a ucenicelor sale din 1955 de a tainui/ascunde doi ofiteri nemti ai Wehrmachtului, ramasi in Romania din timpul celui de-al doilea razboi mondial, a stat la temelia decretului autoritatilor comuniste din tara noastra, din 1959, de decimare a monahismului romanesc. Ambii [si Petrache Lupu, dar si maica Veronica [Vasilica Gurau] sunt plasati de catre teologii ortodocsi contemporani in aceeasi categorie, a ereticilor.
Iertare!
Dar decat sa tot vad mereu pacatele altora, mai bine mi le-as vedea pe ale mele, ca nu sunt nici putine si nici usoare, iar acesta, spun Sfintii Parinti, e cel mai de pret dar pe care i-l poate oferi Dumnezeu omului...
Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul!
|
Multumesc pentru raspuns, fratioare. Totusi nu putem compara cazurile. Am mai citit despre Petrache Lupu, dar nu am gasit nici un indiciu,ca Biserica l-ar respinge, ca fiind mesager al celui rau.
Pe mine m-a impresionat faptul ca a avut influenta buna intre cele doua Razboaie Mondiale. Nu trebuie neaparat sa fie considerat un sfant, ci doar un om de bine. Ar fi gresit?
Cat despre Maica Veronica, citesc acum vol 2 din "Iata duhovnicul Parintele Arsenie Papacioc" si acestei maici ii este dedicat un capitol. A facut grave greseli, pe care Parintele a avut bunavointa de a i le fi pus pe hartie.