Negroponte nu incepe si tu cu ascetismul ca si Traditie,nu putem vorbi de o astfel de viata,ascetica,pentru noi mirenii.cat despre ortodoxie,pai tocma cea moderna nu prea se dovedeste a fi ascetica.Eu nu am vorbit din auzite ci din vazute,si te contrazic,nu toti preotii pe nou poarta barba si mustata si asta o vedem cu totii,cat despre botezul prin scufundare folosit cu desavarsire pe nou,iarasi te contrazic categoric,sunt chiar multi preoti pe nou care fac botezul prin stropire,cauta,participa si cerceteaza si ai sa te convingi,eu vorbesc din vazute.Asa ca nu vorbi ca si cum esti sigur fiindca eu sunt sigura de ceea ce afirm.Pe stil vechi n-ai sa vezi botez savarsit incomplet si nici preot fara barba ori mustata....sigur n-ai sa vezi nici macar unul.In aceasta credinta nu a patruns modernismul si tendintele catolice care au aparut la ortodoxii pe nou,ca drept dovada schimbarea calendarului care a venit tot de la acestia(cititi cele scrise de Luly).Asa ca mai degraba cei pe stil vechi pastreaza o ortodoxie ascetica!Cat despre preotii pe nou,nu vreau sa-i judec,dar i-au cam luat valul,nu mai postesc asa cum zici tu,iar de impartasit sigur ca o fac pentru ca este imperios obligatoriu la efectuarea sfintei liturghii.ITI SPUN EU SIGUR CA,IN CEEA CE PRIVESTE NEVOINTELE DUHOVNICESTI,PREOTII PE VECHI SUNT CU MULT MAI DOGMATICI SI SMERITI DECAT CEI PE STIL NOU.NU-I CONDAMN PE NICI UNUL,DAR AM VRUT SA EVIDENTIEZ ACEST ADEVAR CARE VRETI SA-L INTINATI ATAT.
|