Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha
Banuiala ta ascunde un gand rau. Nu, am dat acest exemplu pentru ca am citit ce a scris Pr. Nicolae Steinhard despre superioritatea NT. NT nu numai ca nu anuleaza Legea, dar o ridica la un nivel superior, datorita dragostei pe care ne-a aratat-o Mantuitorul, si pe care ne-a dat-o ca pe o porunca.
|
Imi cer scuze. Nu am vrut sa par rau cu banuiala mea. Dar stiu ca, pe acest forum, se incearca punerea in dificultate a protestantilor, lucru care nu ma supara daca este facut in mod civilizat si onest.
Referitor la ce a scris Pr. Nicolae Steinhard (ma refer doar la ideea pe care ati postat-o): nu cred ca este corect sa spui ca NT ar fi superior VT. Fiecare parte a Cuvantului lui Dumnezeu, trateaza anumite probleme. VT ne vorbeste despre creatie si calauzirea lui Dumnezeu pt. poporul sau, in drumul spre mantuire,etc. NT. vine cu vestea buna (evanghelia) si cu legea dragostei. Cuvantul lui Dumnezeu este un intreg, la fel cum este si trupul omenesc. Daca ai o altfel de viziune asupra Sfintei Scripturi, risti sa pierzi din vedere anumite aspecte, aparent lipsite de importanta. Si daca totusi considerati superior NT, ca sa-l intelegeti corect cititi cu rugaciune si VT. Nu veti intelege corect cartea Apocalipsei daca nu cunoasteti bine cartea Facerii si profetiile din cartea Daniel. Nu veti intelge corect planul de mantuire daca nu veti pricepe simbolistica de la sanctuar, prezentata in cartile lui Moise. Exemplele pot continua.