Citat:
În prealabil postat de petrurar
poi cum ramine cu iubirea stefan2? pe care o proclami tu mai sus?
Ptr mine sa iubesti inseamna sa il accepti pe celalalt cu toate neajunsurile lui.
pentru ca mai tirziu sa spui d efapt asta fac toti oamenii religiosi de cand lumea si pamantul , se amagesc cu niste iluzii ieftine , din cauza ca viata asta li se pare o povara ,spera la o a doua sansa...
un ateu este absurd in incercarea lui de a intelege/patrunde gindirea unui on credincios (sau religios, dupa tine)
|
Inteleg ce i in capul un credincios ptr ca si eu am fost unul si am cunoscut multi.Autoanalizandu-ma pe mine am reusit sa mi dau seama ce ii determina pe oameni sa se increada intr-o forta superioara si ce este in capul lor.
Cat despre iubire eu ii accept si pe crestini , si pe musulmani , si homosexuali , chiar daca nu impartasesc aceleasi pareri despre viata.Sunt semenii mei , avem toti loc pe planeta asta , si lumea ar fi urata daca nu ar fi si oameni de tot soiul.
Urasc pe cei care fac rau in mod constient , care fac rau intentionat.In special pe cei care ne conduc , care fac abuz de putere si ii exploateaza pe cei slabi si saraci (politicieni , patroni , si mai ales preotii nemernici , ptr ca acestia se pretind curati).
Crestinii in general se iubesc doar pe cei ca ei.Au impresia ca cei care nu sunt ca ei sunt rai.
Cand eram crestin ma simteam intr-o lume foarte ostila , plina de oameni rai care vor sa ma traga pe sfoara.
Eu sunt de alta parere.
Noi oamenii nu suntem rai si stricati cum ne spune religia , suntem doar prosti , si nu stim sa iubim ptr ca nu ne-a iubit nimeni cu adevarat si nu ne-a invatat nimeni cum sa o facem (si nu imi spune ca Hristos a facut asta , ptr ca in iubire cuvintele fac putin mai mult de doi lei).
Cat despre problemele mele psihice.
Nu vreau sa spun ca religia e principala sursa a aceste probleme , dar cu siguranta este una din cele mai importante.Nu are rost sa intru in detalii despre procesul prin care mi-am degradat mintea si emotiile din cauza invataturilor religioase.