Citat:
În prealabil postat de Iustin32
Daca ai fi sincer in cautarea Adevarului, [SIZE=3]Fii concret: sunt adevarate acele lucruri sau nu? Mie mi se par foarte bine documentate, pe langa faptul ca cel care le-a scris a fost mai bine de 20 de ani adventist convins pana ce a inceput sa puna cap la cap minciunile sotilor White si sa vada adevarul.[/SIZE]
|
Normal ca orice om curios ,am citit mai mult decit merita ce e scris pe acel site .Pina m-am convins ca e facut in batjocura si multa reavointa.
Admit ca EGW a exagerat in anumite aspecte .Si cred ca din cauza ca a fost crescuta la metodisti ,care vin pe linia lui Calvin.Din aceasta cauza latura puritana ,a fost mai accentuata.
Dar mai ales cartea ei Tragedia veacurilor merita citit de oricine .
In primul rind pentru ca e legata de istorie ,mai ales cea protestanta .
Mia mi-a placut istoria ,si am vrut sa inteleg cum au trait oamenii .Asa am ajuns sa inteleg ca oamenii in general au fost religiosi ,si istoria lumii are mare legatura cu religia ,nu cum am fost noi invatati in comunism.
Asa am luat la cunostinta de concurenta din vest intre catolici si protestanti,asa am inteles evenimentele din Irlanda , de ce vestul e mereuin fata estului si multe alte lucruri.
EGW si predicile adventiste m-au ajutat sa-l caut pe Dumnezeu ,pe care nu-l acceptam(mai ales in prezentarea arhaica ortodoxa).
Crede-ma ca nu doresc sa-mi pierd timpul pe aici degeaba .
O fac doar pt informare reciproca .Si vreau sa arata ca exista multe alte puncte de vedere fata de linia istorica . Trebuie sa invatam din greseli .
Dace stam doar pe virful muntelui si spunem ca doar la unii e adevarul ,atunci sigur sintem ai satanei.
Evanghelia vorbeste singura si ni-l arata pe Isus Hristos .
Teologii mai mult strica de multe ori.
Crede-ma,sint un open mind ,nu am de gind sa ma inchid pe un drum laturalnic. Am vazut un adevar si cred in el ca poate schimba lumea ,deja seculara.
Acest lucru se poate face prin aprofundarea caracterului lui Isus in viata fiecaruia . Trebuie sa gasim o noua prezentare a lui Isus ,mai aproape de timpul in care traim. Lucrurile vechi trebuie lasate in urma si facut curatenie de primavara.Evanhelia vesnica (de care vorbeste intreita solie din apocalips) este mereu vie.
Important e ca noi de azi si acum sa o intelegem.Sa intelegem noua lumina a generatiei noastre.Si sa o prezentam sub o forma noua.Altfel marturia crestina pt Dumnezeu va muri.